top of page

Salut i jardineria

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

El treball al jardí redueix l'estrès i és "terapèutic". La cura de jardins és habitual en la rehabilitació de pacients amb problemes de droga o de socialització, per a persones amb discapacitats físiques, d'atacs cardíacs o per a les institucions que treballen amb persones amb retards mentals.

Nosaltres tenim cura del jardí i ell ens cuida a nosaltres. Diversos estudis científics assenyalen els seus efectes sobre la salut: disminueix la pressió arterial, afavoreix el funcionament del cor, relaxa els músculs, redueix l'estrès, dóna noves energies i ajuda a donar-li una nova perspectiva a les coses. S'exerciten els grups musculars més importants del nostre cos, els que cremen més calories; cames, glutis, espatlles, estómac, braços, coll, i esquena es veuen sotmesos a sessions de gimnàstica. Tenir cura del jardí també augmenta la flexibilitat i reforça les articulacions. No obstant això, és l'activitat moderada i practicada en forma regular la que proporciona els majors beneficis. Es veu a poc a poc al principi, per anar guanyant en resistència amb el temps.

Captura de pantalla 2024-02-03 175745.png

Per treballar el jardí, és important protegir-se la pell dels raigs ultraviolats del sol. S'eviten treballant al jardí al matí d'hora o al vespre. Beu molta aigua, refresca't fins i tot per sobre, utilitza roba clara i lleugera, crema protectora i barret.

 

Tingues cura de les mans utilitzant guants, pel maneig de plantes amb espines o urticants, Foto: El Nou quan poses les mans a terra, quan tiris fertilitzants, etc .. Recorda que a terra viuen els bacteris del tètanus. Compra uns guants còmodes, duradors, adequats per a la tasca que vagis a realitzar i sobretot, que s'ajustin bé a la mà.

montes.JPG
bottom of page