top of page

Entrevista a Rosa Plaja i Xevi Llimona
Cansaladeria Rosa

REDACCIÓ AÏNA GALCERAN · 

Carnissers de professió o per vocació?

Som professionals del sector càrnic amb una clara vocació que s'ha anat consolidant amb el pas del temps. Amb gairebé quatre dècades d'experiència, podem afirmar que el nostre ofici requereix d'una combinació entre el saber fer, la destresa i la passió pel producte.

 

D'on prové la carn que veneu a la Cansaladeria Rosa?

Treballem exclusivament amb productes de la província de Girona. Donem importància al producte de proximitat de qualitat. Creiem fermament en el valor dels productes locals i, per això, treballem amb els mateixos proveïdors des de fa anys.

Quin tipus de productes elaborats artesanalment oferiu?

La nostra especialitat és l'elaboració d'embotits, incloent-hi botifarra blanca i negra, catalana, embotits curats, xoriços, salsitxes i una àmplia gamma d'hamburgueses de diversos sabors, totes basades en carn de tocino.

1.PNG

A Cansaladeria Rosa també elaboreu plats precuinats. Quins plats hi podem trobar entre la vostra oferta?

Hi podeu trobar una gran varietat de plats tradicionals elaborats artesanalment: croquetes, mandonguilles, canelons, llibrets de tocino i de pollastre, a més d'altres productes arrebossats.

 

L'augment de persones que aposten per una dieta vegana o vegetariana ha fet que adapteu la vostra oferta de productes?

Inicialment, vam incorporar a la nostra oferta productes alimentaris per a persones veganes i vegetarianes, però no van tenir l'èxit esperat. Els nostres clients valoren els productes càrnics artesanals, mentre que aquells interessats en opcions veganes tendeixen a buscar-les en supermercats o botigues especialitzades. Així doncs, hem decidit mantenir-nos centrats en la nostra oferta tradicional, la qual ens caracteritza i ens diferencia entre la resta de negocis del sector.

 

Com veieu el futur de la vostra professió?

Des del nostre punt de vista, ens preocupa el futur de la nostra professió. L'absència de relleu generacional és un factor que ens afecta directament.

Actualment, és complicat trobar joves que estiguin motivats pel nostre ofici, possiblement per les exigències del mateix. A més, els centres de formació que ensenyen el nostre ofici són molt escassos. Creiem que és fonamental que es prenguin mesures per fomentar la formació i l'atractiu d'aquesta professió entre les noves generacions, garantint així la continuïtat del sector

bottom of page