Gamba de Palamós

La gamba de Palamós és la més popular de les pescades a Catalunya i deu el seu renom a la qualitat que adquireixen les poblacions d'aquesta espècie a les aigües litorals de l'Empordà.
 

El llonguet

El llonguet és un pà artesà tradicional, el consum del qual s'ha recuperat en els darrers anys.
 

Bark de Calella es renova

Una temporada més el Bark obre les seves portes amb novetats i il·lusions renovades.
 

6a Edició de la campanya gastronòmica “Sopars Maridats”

El passat mes de març es va presentar la 6a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, amb els restaurants dels col·lectius gastronòmics La Cuina de l'Empordanet i La Cuina del Vent i amb els Cellers de la DO Empordà. 
 

Sopars empordanesos a 4 mans

Carles Gaig, Fermí Puig, Nandu Jubany i Ada Parellada obren les portes dels seus restaurants per crear una experiència 100% empordanesa.

Can Quim · Les palmeres

Amb més de 20 anys d’experiència, en Quim i el seu equip han fet de Les Palmeres un restaurant de referència en els menús al migdia.

La tradició de la mona de Pàsqua

La mona de Pasqua està documentada amb aquest nom al Costumari Català de Joan Amades des del segle XV. 

Calçot IGP de Valls

La producció de calçots es concentra sobretot en les comarques tarragonines i el seu consum ha esdevingut un acte gastronòmic de promoció turística de la zona.

Sopars maridats

Els restaurants dels col·lectius la Cuina de l'Empordanet i la Cuina del Vent oferiran sopars maridats amb els vins dels cellers de la DO Empordà, cada divendres del 2 de març al 15 de juny. 

Què és el xató?

Sobre el xató hi ha moltes coses a dir. Al Garraf i al Penedès se'n parla tot l'hivern, i si hem de ser sincers no sempre ens posem d'acord.

Anna Casadevall - Cap de Cuina del Restaurant La Xicra

Pere Bahí va engegar l'abril del 1984 l'aventura gastronòmica de La Xicra, una modesta granja cafeteria sense pretensions però amb la idea de dedicar-se als fogons –una de les seves passions–.

Garoina, garota, oriç, urís, garota de roca, bogamarí, eriçó de mar

La garoina és l'equinoderm Paracentrotuslividus, de forma esfèrica i cobert de punxes, que es troba a tota la Costa Brava i a l'Alguer (on se l'anomena Bogamarí). 

Torna la Garoinada

La Garoinada 2018 tindrà lloc del 12 de gener al 25 de març, reduint 5 dies la campanya respecte l'any passat, degut a la proximitat amb Setmana Santa, que enguany arriba d'hora

Allioli de codony

L'allioli de codony és un producte típic de la cuina de muntanya del Pallars tot i que també es fa en alguns indrets de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Please reload