top of page

Entrevista a Alba Plana
Gerent d'Abricoc

REDACCIÓ EL NOU DE L’EMPORDÀ: EVA VIDAL, INGRID BUSQUETS I ADELA LLORENS

Qui sol cuinar a casa?

Entre setmana ens ho combinem en Quim i jo, però si ens hem de lluir i fer un bon arròs o un rostit, és en Quim qui ho prepara, jo sóc més de preparar les postres i els aperitius.

 

Quin és el teu embotit preferit?

La botifarra de fetge i la llonganissa amb pebre, i el formatge m'encanta, però sóc intolerant a la lactosa, si és curat de vaca o tou de cabra o ovella, no em fa mal. Sempre haig de controlar que els productes que comprem siguin sense lactosa.

 

Com pararies una taula?

Bé, jo paro la taula per després omplir-la amb molt de producte del territori i m'agrada que hi hagi una molt bona estovalla.

 

Quina seria la teva estovalla preferida?

A mi m'encanten les de lli, però pel dia a dia en tinc varies de cotó de vichy.

Quan vas a una cafeteria, que prefereixes esmorzar o berenar?

A mi m'agraden molt els esmorzars, sóc més de salat i amb un bon cafè sol.

 

Mirant de cara al futur, com veus les cafeteries per a les noves generacions que estan pujant?

No és fàcil respondre, crec que s'ha de sensibilitzar als joves que aquests espais també són per a ells. Potser amb productes que els atreguin com els sucs, els gofres, les creps i els xurros.

Que et transmet la moda?

Tot lo atrevida que soc, gastronòmicament parlant amb la moda em costa més, sóc molt conservadora, m'agrada la roba, però sempre vaig amb tons foscos o colors més neutres.

 

Tens peces que guardes per algun esdeveniment o tot el que tens ho fas servir qualsevol dia de la setmana?

Abans amb la feina que tenia m'arreglava molt, però vaig fer un canvi i des de llavors m'agrada tenir un armari amb roba més combinable, i més portable. Però sí, tinc alguna peça per dies més especials.

Compres sempre a les mateixes botigues?

Jo tinc els meus llocs de sempre, que són els que em queden més propers i em fan sentir més còmoda.

 

Amb qui vas a comprar la roba?

Sempre hi vaig sola, de petita sempre hi anava amb la mare, si vaig sola no em sento condicionada per comprar-me allò que m’agrada

Connectar i coneixe'ns

Aquest mes coneixerem de ben a prop a l'Alba Plana, una empordanesa inquieta, amant del territori, dels bons productes i la gastronomia. L'Alba l'any 2019 després d'un canvi professional, va emprendre el seu propi projecte, ABRICOC, al carrer Major, 6, de Fonteta, el poble on va néixer i que la va veure créixer

1.PNG
2.PNG
3.PNG

Surts molt a sopar fora?

No tant com voldria, però m'agrada descobrir llocs nous.

 

Què valores d'un restaurant?

M'agrada que l'espai sigui acollidor, estar ben atesa, i que hi hagi un bon producte.

 

Què ets més de carn o de peix?

Sóc més de carn, però unes bones gambes de Palamós a la planxa també m'agraden.

 

Quin postre t'agrada més?

No acostumo a menjar postres, no perquè no m'agradin i quan en menjo ha de ser algun postre amb poma, un pastís de formatge ben fet o uns bunyols.

 

Valores la carta de vins?

Cada vegada més, crec que aquí no som prou conscients dels vins que tenim.

 

Al teu espai-botiga ens expliques amb detall tot els productes, t'agrada parlar en públic?

Això va ser un problema per a mi durant molts anys, a la meva primera feina havia de parlar davant de molta gent. Després vaig començar a fer directes a les xarxes i em va anar bé, perquè no tenia a ningú davant (riu) i ara a la botiga sempre som un màxim de deu persones, en petit comitè sempre és més fàcil.

D'on ve el nom d'Abricoc?

Buscava un nom molt empordanès, i que predominés la lletra A i ho vaig trobar en una llegenda que passa a Fonteta, “La Bruixa i l'Abricoc” si no l'heu llegida us la recomano.

 

Llegeixes habitualment?

Si m'agrada llegir el diari, però si hi ha un bon llibre de gastronomia, ho prefereixo.

Col·laboradors:

Toni Vilà de Carnisseria Seli

Toni i Fermí de la Cafeteria El Cruixent

Adirà Vilà de Teixits

Emília Joan Carles Sànchez del Restaurant El Descarat

Ingrid Busquets d’Ingrid Moda

Adela Llorens amb la fotografia i les xarxes socials

bottom of page