top of page

Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

Peixos Mielgo no ha tancat, simplement ha evolucionat

Hola, bones, sé que m'he demorat en fer aquest escrit. Primer i el més important de tot, és agrair-vos la confiança que ens heu fet durant tots aquests anys al mercat. Ha estat tota una vida lligada al mercat, un estil de vida molt diferent del “normal”, on he crescut i m'he format com qui sóc ara mateix. Aquí m’he fet com a persona i he après el joc de la vida.

Captura de pantalla 2024-02-03 181149.png

Per a mi el mercat de Palafrugell i tot el seu entorn de persones, ja siguin companys o clients, s’ha convertit en un entorn familiar. Tota la meva família ha estat al darrere del taulell, començant pels meus avis, l’Emília "MIMI", l'avi Pere, la meva mare Olga, en José –el meu pare–, la meva germana Sílvia i la meva dona Esther a qui vaig conèixer al Patxei, on primer hi anava a fer el cafè, després a esmorzar i on hi vaig acabar dinant i a sopant. Quins temps tan esplèndids aquells, faig memòria i m'emociono, ara estic casat amb ella, sempre al meu costat. També hi han passat els meus fills, la Duna i en Lluc, els meus grans mestres. Que vull dir amb això? Que jo aquí em sentia com a casa amb la família.

 

També vull esmentar a totes les grans persones que han passat al llarg de la història per Peixos Mielgo: la Transi que puc dir-ne, sempre al meu costat; la Cari, la Rosi, la Noe, la Tània, l'Arantxa, l'Albert, la Fina, la Mari, la Dolors, en Jordi, l’Stephan, la Montse, la Lourdes... a tots i totes moltes gràcies per ser hi, per embarcar-vos en aquest viatge.

 

Vam crear una gran família. A vosaltres Cecília, Carmencita, Miquel, Antònia, Aurora, Josep, Dani, Martí... i no acabaria. I com no, a tota la família dels meus companys del Mercat. Gràcies a tots hem passat per èpoques magnífiques i també per moments molt complicats, però sempre hem sortit endavant i em quedaran sempre al cor, però arriba el moment de buscar nous reptes. Aquí al mercat ja sabeu què ho he donat tot, sempre al vostre servei, però porto uns quants anys intentant innovar i fer coses noves perquè el Mercat de Palafrugell torni a ser el que era, un referent. Demanant a l'Ajuntament de fer una parada amb degustació, amb plats preparats; d'obrir a la tarda per arribar a més persones; lluitant per fer alguna cosa diferent per a que vingueu i ja la última cosa, fer un mercat gastronòmic a la terrassa del mercat del peix. La resposta des de l'Ajuntament sempre ha estat NO, NO, NO, NO, NO, NO,... i al final m'he cansat.

 

Soc un noi amb ganes d'innovar, i qui em coneix ho sap, de fer coses diferents, però en aquest poble fer coses diferents sembla que sigui un... (m'ho guardo per a mi). Tinc la sensació d'haver tocat sostre i necessito nous reptes que em motivin i em facin feliç. PEIXOS MIELGO no ha tancat, simplement ens hem traslladat a Calella on gaudeixo i puc tornar a ser aquell Ivan. Aquí, a Calella de Palafrugell, venem peix portat cada tarda de la llotja de Palamós, també fem arrossos, fideuà, i el que pugueu demanar-me de la parada amb el servei de take-away. I ara com a novetat, hem fet reformes i disposem de 7 taules per degustar in situ el nostre producte. Sóc feliç i he tornat a trobar la meva essència que havia perdut aquests darrers anys. Torno als orígens, on van començar els meus avis l'any 1927.

Us hi espero a tots. Gràcies de tot cor per aquests anys!

Captura de pantalla 2024-02-03 180856.png
Captura de pantalla 2024-02-03 180909.png
bottom of page