top of page

Arròs negre amb calamarsons

GUIA GASTRONÒMICA

La Fundació Institut Català del Suro recupera 4.500 taps de suro per reciclar a la Barcelona WineWeek

2.PNG

Els taps es destinaran a desenvolupar noves aplicacions amb suro.

La Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) ha repetit com a partner de sostenibilitat de la Barcelona WineWeek (BWW) per mitjà del reciclatge dels taps de suro de les ampolles que es destapen a la fira. S'han recuperat 4.500 taps de suro, que es destinaran a projectes d'economia circular per tal de donar un nou ús a aquest suro que malgrat haver complert la seva funció com a tapament, conserva la majoria de propietats, com la resistència al pas del temps o l'aïllament tèrmic i acústic.

 

L'aliança entre l'ICSuro i la BWW, que ha consistit en la col·locació i gestió de 50 urnes de recollida de taps, l'han formalitzat el director general d'Alimentaria Exhibitions i responsable de la BWW, Toni Valls, i el president de la Fundació Institut Català del Suro, Joan J. Puig.

 

Per Joan J. Puig, “el binomi suro-vi és indissoluble perquè parlem de dos productes d'un origen 100% natural i que han anat històricament lligats. Per tant, és imprescindible que el sector surer estigui al costat dels cellers recolzant-los en matèria de sostenibilitat en un esdeveniment de referència com la Barcelona WineWeek”.

 

Amb accions estratègiques com el reciclatge de taps, però també el càlcul de la petjada de carboni o l'aposta pel màrqueting per mitjà del disseny dels taps de suro, el sector surer treballa per reforçar la cultura del suro dins del sector vitivinícola i que els cellers vegin en el tap un aliat no només per aconseguir l'òptima evolució dels seus vins, sinó per augmentar la sostenibilitat dels seus productes.

 

En aquesta línia, l'ICSuro ha participat en una jornada sobre ecodisseny i sostenibilitat del sector vitivinícola en aquesta BWW juntament amb la Federación Española del Vino, Ecovidrio i el Grup Freixenet.

bottom of page