top of page

Et cau el cabell?

SUSANNA TRIAS · Farmacèutica. Col·legiada núm. 1120

Depenent de l'estat de cansament, l'estrès diari, l'estació i el clima, el període post part, els hàbits alimentaris o l'equilibri hormonal es poden produir diferents tipus de caiguda de cabell.

A la tardor la pèrdua de cabell es pot duplicar. Segons han demostrat diversos estudis científics, el creixement del cabell segueix un cicle estacional.

 

A la tardor disminueix la fase de creixement del cabell (anàgena), i s'activa la fase que afavoreix la caiguda (telògena). Si a aquesta estacionalitat natural del creixement hi afegim la deshidratació que pateix el cabell a l'estiu, una alimentació pobra en carn, peix i fruites, i els factors intrínsecs de cada persona, es fa evident que a la tardor és molt important tenir-ne cura per enfortir-lo i evitar-ne les pèrdues.

sasss.PNG

Quan el cicle capil·lar es veu alterat es produeix una pèrdua de cabell ràpida i de manera difusa, és a dir, distribuïda per tota la zona. Encara que el cabell trigui uns mesos en tornar al seu estat inicial, si s'identifica i s'elimina el factor desencadenant l'evolució serà sempre favorable.

1.PNG
bottom of page