top of page

L'ansietat per separació, un problema

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

A quants de vosaltres us ha passat que un veí us hagi avisat que quan no sou a casa el vostre gos o gossa no para de somicar i bordar? No és estrany que els gossos adults, i també els cadells, mostrin símptomes d' ansietat quan es queden sols a casa. Aquest tipus d'ansietat es coneix com ansietat per separació i cal posar-hi remei.

DSSSS.PNG

Exactament quins són els símptomes per detectar l'ansietat?

Quan es queden sols, la majoria de gossos que la pateixen no paren de somicar, udolar, bordar, rascar portes, trencar coses… Fins i tot n'hi ha que s'orinen a dins de casa o que vomiten perquè realment ho passen molt malament.

Com es pot solucionar?

Cal anar a un centre veterinari a parlar i descriure bé la situació perquè es tracta d'un problema de comportament i s'ha de detectar exactament quan i per què es produeix. Sovint s'hauran de portar a terme unes pautes per reeducar el comportament i canviar algunes rutines per tal d'acostumar els nostres animals que no passa res si es queden sols. A vegades, si no n'hi ha prou amb aquestes pautes i canvis de rutina, caldrà afegir algun tipus de medicació, que no ens ha de fer por donar sino que hem de pensar que els estem ajudant molt.

És fàcil arreglar aquest tipus de problemes?

Tot el que fa referència al comportament animal és una mica complicat de resoldre però no hi ha res impossible. Caldrà ser constants i pacients amb el tractament per arreglar-ho com abans millor, sobretot pel benestar de les nostres mascotes.

mendieta.PNG
bottom of page