top of page

Poda i sanejament de tanques arbustives

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

Ara que arriba la tardor, més tradicionalment amb pluviometries més abundants i temperatures més suaus que a l'agost, és hora de començar a fer les tasques del jardí que durant els mesos d'estiu no hem pogut realitzar bé sigui per les altes temperatures o per l'acumulació de treball.

 

És un bon moment per la poda d'arbustives en general, sobretot per treure rebrolls secs, o per reduir la seva amplada o alçada, ja que el seu sistema vegetatiu es reactiva a la tardor igual que a la primavera. Si tenim tanques que s'han fet molt altes o molt amples també seria hora de mirar que podem fer amb elles, però vigileu que no siguin coníferes, doncs no són tan agraïdes a les podes.

 

Amb les coníferes només podem aprofitar per fer una poda de retall en aquests temps per minimitzar l'amarronament d'aquesta.

Una de les feines més importants quan fas aquest tipus de poda, és el sanejament de la tanca o arbust. Normalment, les tanques amb el temps envelleixen i tenen parts seques a l'interior, és un molt bon moment per treure-les perquè aconseguirem airejar l'interior de l'arbust. També és molt normal que les males herbes, els esbarzers, envaeixin l'interior de les plantes, amb paciència i cura les hem d'anar treien per tal que la planta quedi alliberada d'aquestes.

 

Tanmateix, quan acabem de fer aquesta feina, es pot aplicar una mica d'herbicida amb molt de compte per acabar d'eliminar les arrels i tenir un xic més de control sobre les males herbes.

 

Després de tots aquests treballs és rellevant ajudar l'arbust a reiniciar el seu cicle vegetatiu, per això, la introducció de matèria orgànica a terra o l'adobament amb adobs d'origen orgànic o químic, faran que l'arbust o la tanca llueixin com nous, en un tancar i obrir d'ulls.

 

Aquestes tasques es poden allargar en el temps durant el mes d'octubre i inclús el mes de novembre, a l'espera que el fred ens deixi començar amb les podes d'hivern.

p.PNG
montes.JPG
bottom of page