top of page

Pacte per la prohibició dels mòbils pels infants




Reconnecta't Palafrugell és una plataforma ciutadana que representa el conjunt de famílies del municipi de Palafrugell en contra de l'abús de l'ús del mòbil entre infants i adolescents. Aquesta plataforma ha estat creada el novembre del 2023. Reconnecta't no té xarxes socials, però es comuniquem a través d'un grup de WhatsApp. Forma part del grup impulsor a escala de Catalunya on 10.000 famílies luiten per revertir a tendència de l'abús de les pantaLles.


 La tasca d'aquesta plataforma és prevenir-ne l'ús en la primera infància i revertir els mals hàbits en adolescents a través de campanyes de sensi bilització, formació i informació. Des de la plataforma consideren important revertir un problema que pot tenir conseqüències socials molt negatives per tots. Des de Reconnecta't Palafrugell sabem que el problema comença a casa. Les escoles són la porta d'entrada de la sensibilització més gran i les famílies s'han d'organitzar i posar límits ferms.


Des de la plataforma es demana un pacte com a municipi, juntament amb el Consell Escolar de Palafrugell perquè sigui la Generalitat qui prohibeixi l'ús de mòbil a les escoles catalanes de manera unitària. Per anar més enllà de la prohibició també considera essencial un pacte per la formació i l'educació sobre les bones pràctiques i el bon ús de les tecnologies dintre i fora deles escoles, tenint en compte les noves tecnologies com a recurs didàctic, però desde la prevenció a l'addicció i els perills d'internet i que se n'informi sempre davant d'una autorització.


En l'àmbit municipal obren el debat a que les escoles i la biblioteca fossin espais oberts isegurs pel joc dels infants,



potenciar la ludoteca i l'esport no federat entre les escoles de Palafrugell. Potenciar les activitats de lleure i de comunitat com l'esplai dins dels espais municipals de les escoles fora de l'horari escolar a través de la voluntat de l'ajuntament i accions de voluntariat. Així com potenciar espais lliures de mòbil a consultes mèdiques, sales d'espera, bars i restaurants.


Per últim, recalquen que el problema de l'abús de l'ús del mòbil també afecta a l'àrea de benestar social no només de l'àrea d'educació ja que estem tractant un tema de salut mental i prevenció a les addiccions, no només en edat infantil sinó també en els adults. Qualsevol persona o família amb conflictes greus causats per l'abús de l'ús de les pantalles poden contactar amb ells a: reconnectapalafrugell@gmail.com

0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page