top of page

La millor cuinera de l'Àfrica, Najat Kaanache

La millor cuinera de l'Àfrica, Najat Kaanache, defensa que la gastronomia és una eina que “pot ajudar a millorar el món” en una visita a Calonge i Girona


La xef basca d'origen marroquí Najat Kaanache, considerada la millor cuinera de l'Àfrica, ha defensat la gastronomia com una eina capaç “d'ajudar a millorar el món” durant la visita que ha dut a terme a les localitats de Calonge i Girona.



Formada en alguns dels restaurants més prestigiosos del planeta, com ara El Bulli (Empordà), Noma (Copenhaguen), French Laundry (Califòrnia), Per Se (Nova York) i Alinea (Chicago), Kaanache participa en un projecte de cooperació de la Universitat de Girona.


Aprofitant aquest motiu ha estat convidada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni, de la qual en destaca la seva “important i meravellosa” tasca.


Propietària del restaurant Nur, considerat com el millor del Marroc, la xef és part important del projecte “Noves ruralitats amb component femení i sostenible a pobles rurals del nord de Fes”. Hi participa en cooperació amb la Universitat de Girona i la Université Sidi Mohamed Ben Abdellah de Fes. Dolors Vidal, directora de la Càtedra de GCT n'és la responsable i amb ella Kaanache s'hi ha reunit aquests dies conjuntament amb Pepa Balsach i Sílvia Aulet. Com a personalitat reconeguda i líder comunitària a la zona, la cuinera ajuda a dones marroquines d'aquella zona en la producció de formatges que després es fan servir al restaurant Nur i es comercialitzen al territori.


El projecte pretén crear una xarxa de cooperació que acosti aquelles persones que viuen a zones rurals allunyades dels grans nuclis urbans. També es treballa alguns dels ODS (Objectius del Desenvolupament Sostenible establerts per l'Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides) com ara erradicar la fam, fomentar la igualtat de gènere i defensar el treball digne i el creixement econòmic coherent i inclusiu, entre d'altres.

0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page