Xavi Madrona

Xef del restaurant Godard de S’Agaró

En Xavi tenia dos grans passions: el cinema i la cuina. Amb els anys va decantar-se pels fogons però mantenint el toc romàntic del cinema, i d'aquí que li posés al restaurant el nom d'un dels seus directors preferits: Jean-Luc Godard.

 

Mai ha passat per una escola de cuina ,però ha treballat en bons restaurants dels quals se n'ha nodrit, com el restaurant Leku de Barcelona, el restaurant Casamar de Llafranc, o el restaurant Pujol de Mèxic, entre d'altres. De tots ells n'ha extret una cuina molt personal però a la vegada molt influenciada per totes les cases per on ha passat. La seva cuina combina la tradició i l'avantguarda, sempre respectant el producte del territori.

Com et vas iniciar en el món de la cuina?

Sóc de Barcelona i amb 26 anys el meus pares que ja vivien a la Costa Brava, van proposar-me d'obrir una taverneta a Palamós. Com que no tenia experiència en cuina (venia del món del audiovisual) vaig trucar al meu amic Sergi Amor que te un restaurant a Barcelona que es diu LEKU i vaig començar a treballar a la cuina amb ell, i així m'hi vaig ficar.

Els teus inicis vàren ser a Palamós, i amb els anys et vas instal·lar a S'Agaró, el tipus de cuina del Godard, ha canviat?

Jo diria que sí, i crec que l'evolució ha estat molt positiva, si bé a Palamós l’oferta que proposàvem era més de tapes, platillos, un concepte més de taverna, a S'Agaró el concepte és de restaurant gastronòmic

Quina varietat de plats podem trobar?

Juguem molt amb la versatilitat que ens dona el territori i l'entorn on estem, però sempre és divertit aportar coses de fora, tenim una carta molt viva que canvia cada 4-5 mesos, així que el que podem trobar sempre va en funció de la temporada

Com definiries la cuina empordanesa?

Ancestral, tradició, producte i amor per la terra, jo crec que aquests quatre conceptes ho defineixen molt bé, la veritat és que crec que som afortunats de estar en un entorn que ens aporta tanta varietat de productes de terra i mar.

Quin és el plat estrella que prepareu per aquest mes d'octubre?

Ara mateix estem immersos en la confecció de la carta nova, però jo diria que poder les sardines marinades en aigua de mar, que ja s'ha convertit en un plat clàssic, dels pocs que no poden sortir de la carta ja que agrada molt.

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

http://www.cuinadelempordanet.com/ . Tel 972 600 069 

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h