PUJANZA FINCA VALDEPOLEO 2013

TIPUS: negre

 

ENVELLIMENT: Reserva

 

ANYADA: 2013

 

DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Rioja

CELLER: Pujanza

 

VARIETATS: Ull de llebre

 

GRADUACIÓ: 14,5% vol.

 

CAPACITAT D'AMPOLLAa: 0,75 L.

 

TEMPERATURA DE SERVEI: 16 º C

 

ELABORACIÓ: es realitza una fermentació en dipòsits d'acer inoxidable i es cria durant 14 mesos en bóta de roure francès.

 

Aquest vi es recomana consumir preferentment entre 2017 i 2024 per apreciar-ne les òptimes qualitats.

 

El Celler Pujanza

Cellers i Vinyes Pujanza té com a enclavament Laguardia, al cor de Rioja Alabesa. Inaugurada al juny de 2002, és un dels més joves cellers posats en funcionament a la D.O. Rioja. És un celler familiar hereu d'una llarga tradició de la dinastia San Pedro al cultiu de la vinya i l'elaboració de vins a la capital de la Rioja Alabesa. La seva situació, en un paratge vitícola emmarcat per la muralla de Laguardia, la vall de l'Ebre i els vessants de la Serra de Cantàbria, defineix el caràcter dels seus vins.

Carlos San Pedro i el seu equip dediquen la major part del seu temps a millorar les prestacions de les seves vinyes i a avançar en la qualitat dels seus vins.

VERD ALBERA

CELLER: MARTI FABRA

 

D.O.: EMPORDÀ

 

VARIETATS: Garnatxa blanca amb un punt de moscatell,xardonnay i garnatxa roja.

 

MARIDATGE: Aperitius, amanides marinades, salmó afumat, peixos planxa,... Molt versàtil

 

HISTÒRIA: Aquesta petita bodega familiar, en una masia del segel XII de Sant Climent Sesebes és l'exemple del canvi a l'Empordà. De passar de vendre el raïm a la cooperativa o a altres Cellers més grans a elaborar vins de finca. En Joan Fabra va anar a estudiar enològia i al tornar amb gran nota, amb el seu pare, en Martí, es posaren a elaborar vins amb les varietats històriques de la zona. Vinyes velles de Samsó, Garnatxa, Lladoner blanc, Carinyena blanca,...a redòs de la Serra de l'Albera. Uns terrenys pissarrosos acaben de fer la màgia d'aquests vins amb personalitat.

 

DESCRIPCIÓ:

 

Aquest vi jove s'elabora de vinyes cultivades seguint principis ecològics. El most fermenta en dipòsits de formigo i reposa durant més de 6 mesos en contacte amb les seves mares per potenciar tot el seu sabor. Així, el vi, quan s'embotella pels vols de Juny, té aromes a fruita madura, fruita exòtica, detalls herbacis pero alhora sensacions fresques i suaus. En boca, té  notes cítriques i un punt d'acidesa.

Acaba golòs i amb una bona persistència. Un bon vi per els apats d'estiu.

VIATGE AL PRIORAT

CELLER: JOAN SIMÓ

 

D.O.: PRIORAT

 

VARIETATS: Garnatxa, garnatxa peluda, cabernet sauvignon, sirah i carinyena.

 

MARIDATGE: Carns blanques, brasa, entrants com patés, pastes, etc.

DESCRIPCIÓ: 

El Viatge al Priorat es fa de vinyes de mitjana edat que es troben als costers al voltant de Porrera amb sols de llicorella. El vi, reposa 8 mesos en botes de roure francès de segon i tercer any. Tot això fa un vi amb una bona càrrega de fruita fresca ( sobretot fruits vermells), uns tannins suaus, i una bona acidesa. Un vi amb un cos mig, agradable, fresc i un bon post gust. Tot això combinat amb una etiqueta original i divertida ( un antic tiquet d’autobús) el fan una gran elecció per les nits d'estiu.

HISTÒRIA:

Avui us vull parlar dels nous Priorats. Uns Priorats més accessibles, tant en preu com, sobretot, en gust. Ja fa uns 25 anys de la revolució dels Priorats, els grans Priorats ( Clos Mogador, Clos Martinet, Dofi, i companyia...). Ara, adaptant-se a les demandes del mercat han aparegut les segones marques de les grans bodegues. Priorats més frescos, amb menys temps en bota, amb menys taní però sense perdre l’essència de la fruita i la mineralitat tant característica degut a la Llicorella. Priorats per compartir més sovint o per trobar-los en un restaurant.

 

El vi Viatge al Priorat s'elabora al Celler Joan Simó, en una casa històrica al casc antic de Porrera, als soterranis de Cal Ros. Ja feia unes dècades que les vinyes històriques de la família es venien a la Cooperativa. La família després de varies generacions havien anat perdent l'art de fer vi. Al 1999 en Gerard Batllavell Simó, amb alguns amics i familiars van arranjar el soterrani de la casa, tot fent un celler modern amb una filosofia clara: consistència, passió i qualitat.

Fer un celler petit per poder-ne controlar tots els detalls. De seguida arribaren els èxits, les primeres bones puntuacions i les primeres exportacions arreu. Varen plantar ceps nous en terrasses a 600 metres i varen continuar creixent.

 

Ara fan 3 vins ( d'un només en fan dues botes de vinyes centenàries ) vins de territori, que reflecteixin el seu orígens i que tinguin personalitat.

 

Ah! i, com a curiositat, el propietari està casat amb una Baix Empordanesa !

L'O de l 'Origant Brut Nature

CELLER: L 'ORIGAN

GRADUACIÓ: 12 VOL%

TIPUS: BRUT NATURE

DENOMINACIÓ D'ORIGEN: CAVA

RAÏM: XAREL·LO, MACABEU, PARELLADA, CHARDONNAY

CAPACITAT AMPOLLA: 0,75 L

 

TEMPERATURA DE SERVEI: 6 A 8ºC

 

NOTA D'ELABORACIÓ: CRIANÇA DE 12 MESOS.

 

MARIDATGE: IDEAL PER PRENDRE AMB PEIX BLANC AL FORN, ENTRANTS.

NOTA DE TAST:

 

Vista: Fina bombolla.

 

Nas: En nas és delicat amb matisos aromàtics.

 

Boca: En boca és estructurat on el carbònic llueix la seva gradual i harmoniosa efervescència sobre un fons cremós i frescor cítric.

 

Aquest cava va néixer a imatge i semblança del Champagne, però a més de 1.200 quilòmetres de distància en latitud i amb una diferència de 100 anys, amb la qual cosa mai és possible elaborar un producte exactament igual, fins i tot aplicant el mateix mètode i el cultiu de les mateixes varietats. El clima i el sòl incideixen de manera directa en els rendiments de les plantes i els ceps que aquí millor vegeten són diferents als de la Champagne. Els propis elaboradors estan convençuts que, des de fa ja molts anys, coincideixen a elaborar un escumós amb personalitat pròpia, presumint del domini de la segona fermentació en ampolla com cap altra regió vitivinícola del món.

NÚRIA CLAVEROL BLANC DE NEGRES GRAN RESERVA

CELLER: SUMARROCA

GRADUACIÓ: 11,95 VOL%

TIPUS: CAVA GRAN RESERVA

ANYADA: 2012

ELABORACIÓ

Pinot noir collit de nit per evitar l’extracció de color per contacte de les pells amb el most. Refredament immediat del raïm a10 Cº i, tot i això, aprofitament només del primer 40 % del most. Desfangament estàtic durant 24 hores. Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura de 14 Cº durant 18 dies. Criança en rima mínima de 36 mesos.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

Vinya situada a la part més elevada de la finca Sumarroca, al terme municipal de Piera, protegida a l’est pel Bosc de l’Àliga i a l’oest i nord, per la serra de la Vermella. Aquesta situació fa que el sol no hi tingui influència directa ni a primeres hores del matí ni a darrera hora de la tarda, amb la qual cosa la maduració de la vinya és més tranquil·la. També la protegeix de la influència directa de la marinada i del terral, el vent sec de l’interior. El terreny és extremadament calcari, amb textura franca d’escassa profunditat.

VEREMA

L’anyada 2012 es va caracteritzar per un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet, no va ploure des de novembre fins just abans de la brotada. Tot i l'hivern suau, la brotada es va retardar alguns dies perquè l’inici de primavera va ser una mica més fresc del que és habitual, amb algunes pluges que van fer que el creixement de la planta fos l'adequat. A mitja primavera, les temperatures van pujar i les pluges van disminuir de manera acusada, tot i que es van produir plogudes minses, de 25-35 litres, entre el maig i l’agost que, amb unes humitats relativament baixes, van fer que la maduració i la salubritat fossin les adequades. Pel que fa a les dates, tant el verolament com la maduració es van normalitzar.

NOTA DE TAST

Aroma molt fresca amb notes minerals i matisos lleugers de fruites vermelles, tot degut al pinot noir. Al fons, també hi sorgeixen unes notes lleugeres de pastisseria molt subtils que ens comencen a indicar que ens trobem amb un cava de criança llarga. En boca, la mineralitat es nota més marcada, amb una estructura refrescant i notes de fruites asiàtiques. L’acidesa hi és present en forma de frescor i queda equilibrada amb la petita presència de sucres procedents del licor d’expedició.

VERMUT ROFES
 

D.O.:VERMUT DE REU

MARIDATGE: Olives, pernil, braves, escopinyes,...

HISTORIA: Si d'una cosa els catalans podem estar orgullosos, i més ara que s'ha tornat a posar de moda, és dels Vermuts. Tot i que el negre diuen que és un invent dels francesos i el blanc dels italinas, a Catalunya sempre hi ha hagut un forta tradió, i d'aquí surt l'expresió "L' hora del vermut! ". A Catalunya se'n fan des del segle XIX, al Penedès, a l'Empordà, a la Conca o els del Priorat. D'entre tots, és el de Reus però, el que va tenir més anomenada. Fins a 30 empreses locals es dedicavem a produir i exportat l'herbaci licor. Avui en dia en queden només 3, que elaboran però, per a varies marques més, seguint les seves receptes.

Vermut Rofes, va neixer el 1890 al centre de Reus, de la ma del empresari Marcel·li Rofes Sancho. Tot i algunes penuries inicials ( el van allistar per a la Guerra de Cuba) va aconseguir ensortir-se'n i va agafar molt de renom ( venia a tot Espanya) fins que a la Guerra Civil van bombardejar la fabrica de licors pensant'-se que hi construien avions republicans ! Anys després, els seus descendents han tornat a el·laborar el vermut amb la formula secreta i fins hi tot han obert un museu-restaurant a l'antiga fàbrica a on encara es poden veure les grans tines de maceració.

DESCRIPCIÓ: Aquest licor aromatitzat amb herbes, està format per vi del Penedès, una mica d'absenta i moltes especies amargues i tòniques, a més d'un toc de sucre, que estant macerant amb el vi. En la barreja adequada dels botànic ( Les flors, les espècies, les plantes,...) es on està la clau de la perfecta aromatització del vermut. A vegades n'acaben utilitzant més de 40 herbes i especies diferents !

El Vermut Rofes de 15º, tradicional i de molt bona qualitat, és lleugerament amarg, fresc, suau amb un punt cítric, herbaci i dolcet. Al final té un bon equilibri  dolç-amarg-alcohol !

IZADI LARROSA 2016

CELLER: BODEGAS IZADI

D.O.:RIOJA

VARIETAT: Garnatxa 100%

MARIDATGE: Arrossos, aperitius, carns blanques, calderetes i fins i tot pizza ! Vaja, un tot terreny !

HISTORIA: En el cor de la Rioja Alavesa, en un petit poble anomenat Villabuena de Alava ( a on hi ha, ni més de menys, que 38 bodegues !!! Això si, la majoria mooolt petites), aquest mes volem destacar Izadi. Aquesta bodega familiar de tamany mig, acaba de guanyar el Premi Varema 2016 com a Millor Bodega de l'Any per la gran quantitat d'innovacions que va fent. Entre elles, un rosat pal·lid, tant de moda per culpa dels rosats provençals i que son ideals per la Primavera. Varemat a má en una de les vinyes en vas més altes de la Rioja ( a 790 metres sobre el nivell del mar) passa després a la taula de selecció de la nova, i vertical, bodega.

DESCRIPCIÓ: Amb un color rosa pal·lid, té aromes molt frescos a fruita blanca ( pera i poma), a cirera i a maduixa. Lleuger i agradable en boca, té una bona acidesa combinada amb records a fruita. Golós i persistent.

ARKETIPO 2014

ANYADA/ COLLITA: 2014

GÈNERE/ TIPOLOGIA: Tranquil

SUBTIPUS: Negre

VARIETATS DE RAÏM: 65% Carinyena, 23% Syrah, 12% Merlot

ZONA VINCULADA: DO Empordà

CELLER: Sota els Àngels

LLEVATS: Indígenes

TIPUS DE VEREMA: Manual

PRÀCTIQUES ENOLÒGIQUES: Contacte amb lies - Bóta

MESOS DE CRIANÇA EN BÓTA: 12

GRAU ALCOHÒLIC: 13.5

SULFURÓS TOTAL (mg / l): 42

 

Nota de tast sensorial:

Aroma: Subtils notes de cedre, espècies com el clau i els aranyons i aromes de bosc mediterrani.

Gust: Boca rodona amb textura aèria delicadament envoltant i subtil persistència.

 

Nota de tast sensorial:

Aroma: Subtils notes de cedre, espècies com el clau i els aranyons i aromes de bosc mediterrani.

Gust: Boca rodona amb textura aèria delicadament envoltant i subtil persistència.

 

Un bosc mediterrani envolta sigil·losament SOTA ELS ÀNGELS, que queda emmarcat en un paisatge màgic. El control ecològic i la tendresa biodinàmica amb què es cuidem les vinyas els permeten extreure l’ànima de cadascuna de les varietats de raïm i, al mateix temps, millorar l’equilibri i l’harmonia de l’entorn. Viuen i treballen buscant de forma incansable el contacte fluid i familiar amb el medi natural que els envolta. Del terroir al cel.

Silenci i senzillesa

A més de fermentar els mostos en "lagares" de cìment, l’arquitectura integrada del celler facilita l’elaboració de vins ecològics amb una climatització natural i uns desnivells perfectament estudiats que els permetin treballar aprofitant la gravetat, des que el raïm arriba al celler fins que els vins dormen a la sala de barriques esperant l’embotellament final. En aquest  sala, sota terra, la temperatura es manté naturalment tot l’any entre 13 i 19ºC.

SICUS SUMOLL 2015

CELLER: SICUS

ZONA: BONASTRE, BAIX PENEDÈS.

TIPUS: VI NEGRE

SENSE DENOMINACIÓ D’ ORÍGEN

VARIETAT: SUMOLL

ANYADA:2015

GRADUACIÓ: 12,5 % VOL.

TEMPERATURA DE SERVEI: 15º C

 

Aquest vi és un projecte personal de Eduard Pie, un jove viticultor que ha volgut reinterpretar la zona del Penedès utilitzant varietats autòctones i amb unes tècniques d’ el.leboració respectuosa amb el raïm. Aquest jove viticultor pertany a una nova generació de joves enòlegs-viticultors, perfeccionistes, entusiastes, amb molt talent i sobre tot innovadors i inquiets.

 

La finca a on neix aquest vi El Rodolnar està plantada amb la varietat Sumoll i situada a 170 metres de la localitat de Bonastre, en el Baix Penedès, a 6 kilòmetres de la costa mediterrània amb sòls franc-argilosos.

 

Aquest vi fermenta 6 dies i es cria en ànfores d’argila durant 6 mesos.

 

Aquest celler es caracteritza per la gran varietat de vins monovarietals.

 

Nota de tast: agradables i intensos aromes de fruïts vermells frescos tipus groselles i maduixes amb un fons d’herva fresca. Pas suau, fresc i molt subtil, bona acidesa amb un final llarg i elegant.

 

Aquest vi és ideal per acompanyar ànec, ous o embotits.

SEDUCCIÓ MACABEU 2016

DO: EMPORDÀ

BODEGA: BODEGUES GELEMÀ

 

VARIETATS: Macabeu 100%

 

MARIDATGE: Arròs, marisc, sushi, fideuà,...

 

HISTORIA:

 Aquest petit celler al cor de l'Empordà, a Vilajuïga, té molta història. Creat al 1892 és un dels cellers més antic de l'Empordà. No és molt conegut per què ha estat tancat durant 75 anys, i, a partir del 2007, els seus descendents han reprès l'activitat tot fent vins mono varietals, amb les varietats característiques de la zona i ecològics. Son 14 hectàrees repartides en diverses vinyes al voltant del poble. Tot collit a mà i els blancs fermentats en àmfores de 720 litres.

Ara estan molt de moda. No son tan "asèptiques" com els dipòsits d'inoxidable, ni marquen tant com si ho fermentes en fusta, però s'ha descobert que les àmfores tenen uns petits porus que microoxigenen molt lentament. Aporten fruita, salinitat, mineralitzat, tot depenent de quina argila o material estiguin fetes.

DESCRIPCIÓ:

Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Net i brillant.

Aromes a fruita blanca jove i notes cítriques. Fresc i viu en boca amb una bona acidesa però ben integrada. Vi lleuger de primavera, vi d'aperitiu, vi mentre cuines amb els amics, en definitiva, un vi sense complicacions, persistent i divertit ! Salut!

AUCALÀ NEGRE 2015

DO: TERRA ALTA

 

VARIETATS: 85% Garnatxa negra, 15% Samsó

 

MARIDATGE: Aperitius, Carns brasa, Plats de pasta,...

 

HISTORIA:

Us presentem un vi de la D.O. de moda al sud de Catalunya, la Terra Alta, terra àrida, banyada pel sol i el meditarà, paisatge de batalles de la guerra civil. En Josep Serra és un enòleg inquiet. Forjat entre el Montsant i la Terra Alta, ha treballat a moltes bodegues (Cooperativa de Falset, La bodega d’en Joan Manuel Serrat, Celler Cairats,...) abans de crear el seu projecte més personal, Aucalà, fa només un parell d'anys . D'una selecció de terrenys al voltant de Gandesa de més de 50 anys en diferents orientacions i terrers ( Calcàries, terra de panal,...) es fa aquest vi. Fet amb les varietats autòctones de la zona. A més d'una poda selectiva, es fa una selecció de raïm a la vinya. Després es posa el 50% del vi, 4 mesos en botes de 300 l. ( molt de moda ja que l'aportació de fusta és menor) i la resta, en dipòsits d'inox amb les seves lies. La producció és petita, només 7400 botelles.

 

DESCRIPCIÓ:

Ens trobem davant d'un vi fresc i elegant. Aromes complexes de fruites vermelles madures, petites notes florals i d'herbes de bosc ( garrigues, etc). Suau en boca i amb un taní dolç al paladar. Bon equilibri que li confereixen un llarg recorregut. Creiem que exhibirà totes les seves virtuts en els propers 4 o 5 anys.

Champagne Jacquart Brut Mosaique Rosé

TIPUS: vi escumós

PRODUCTOR: Champagne Jacquart

DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Champagne (França)

RAÏM: Chardonnay, Pinot Meunier i Pinot Noir

AMPOLLA: 0,75 L

NOTA DE TAST:

• Vista:

Salmó / bombolla fina

• Nas:

Aromes afruïtats / fruita vermella / groselles / cireres / maduixes silvestres

• Boca:

Refrescant / ampli / notes afruïtades / albercoc / préssec / final agradable

ENVELLIMENT:

Envellit durant 3 anys a les caves.

EL COMENTARI:

Aquest champagne em fa recordar els champagnes ben elaborats. Realment ha estat una gran troballa.

Fantàstic amb xocolata negra.

Salut

 

MÉS SOBRE EL PRODUCTOR:

El 1962 neix la marca Jacquart Champagne, fruit de l'esforç i la valentia d'un grup de viticultors per controlar la destinació de les seves produccions de raïm. Des dels seus inicis, la marca compta amb el suport de tres cooperatives, que han unificat criteris per atendre les seves necessitats, i disposa d'una extensió de vinya de més de 350 hectàrees, que els permet seleccionar els millors raïms de les millors vinyes pel seu vi base.

Amb el temps, la marca Jacquart, ha aconseguit consolidar-se al mercat, i avui dia gaudeix d'un gran reconeixement pels entesos, que veuen en ella la garantia d'un gran producte.

Jacquart Champagne, té la seva seu al preciós Hotel du Brimont a Reims, situat al Boulevar Lundy, entre Krug i Roederer, en un edifici històric que ha estat completament renovat.

AIRES DE GARBET 2013

TIPUS: Vi negre reserva

PRODUCTOR: Peralada

DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Empordà (Espanya)

RAÏM: Garnatxa

AMPOLLA: 0,75 L

 

NOTA DE TAST:

Vista:

Vermell porpra / capa alta / rivet violaci

• Nas:

Gran amplitud d'aromes / herbes aromàtiques / aromes fruiters / fruita vermella / notes balsàmiques / notes torrefactes / notes minerals

• Boca:

Fresc / equilibrat / amb personalitat / tanins madurs / envoltant / sedós / final llarg / persistent

Envelliment: Envellit durant 18 mesos en bótes de roure Tronçais de segon any.

GRADUACIÓ: 14,5%

TEMPERATURA DE SERVEI ÓPTIMA: Entre 16ºC i 18ºC

VALORACIÓ:

La Finca Garbet són dotze hectàrees de vinya situades literalment a la vora del Mediterrani, al nord del Cap de Creus. El seu terreny muntanyós de pissarra obliga el cultiu manual en terrasses. La seva orientació ho exposa a la influència directa dels elements.

Quatre són els elements que influeixen en l'excel·lència dels vins de Garbet: la Mediterrània sobre el qual s'aboca, la calidesa del seu sòl, un terreny pissarrós que li donen caràcter i un incansable vent de tramuntana. Formen el que anomenem els Aires de Garbet.

Aires de Garbet transmet tota la puresa i frescor mediterranis amb una garnatxa fresca i molt sedosa en boca, plena de fruita vermella i amb sensacions balsàmiques, que reflecteix molt bé la personalitat del seu terrer. Un vi seductor, presentat a més en una elegantíssima ampolla.

LLOPART ROSE BRUT RESERVA

DO: CAVA

 

VARIETATS: Monastrell ( 60 %), Garnatxa ( 20 %), Pinot noir ( 20%)

 

MARIDATGE:  Aperitus, entrants lleugers, postres, especialment  torrons, arrel dels seus 7 gr. de sucre per litre.

 

HISTORIA: Segons un document escrit en llatí que porta la data de 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d’unes vinyes situades a l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats. Des de llavors han anat compaginant la pagesia clàssica amb les vinyes. A finals del s. XVIII comencen a dedicar-se només a la viticultura. A partir del 1887 comencen a etiquetar amb el seu nom, tot utilitzant un antic papirus on sortia la finca de Can Llopart. Finalment, a la decada dels 50 van donar l'impuls de qualitat que ens ha arribat fins als nostres dies a on s'han certificat com a cava ecològic. Tradició familiar fins avui. I ara que molts cavistes es esvinculen d'una marca - cava - que ha costat molt de crear, ells són ferms defensors del cava com a valor gastronòmic català. Diuen que és la cava més antiga de casa nostra.  Així dons, us volem fer descobrir un cava per festes amb molta història. El rosat està de moda, i és ideal com a copa d'apereritiu per aquest sopars Nadalencs.

 

DESCRIPCIÓ: Cava de Finca, tot de vinya propia als turons de Subirats amb el magnífic celler al mig. Reposa un mínim de 18 mesos a la cava, envellit-se lentament. A la copa té una bombolla fina, aroma exuberant on destaquen els fruits del bosc i els gerds. Saborós amb bona estructura en boca on manté la frescor gràcies al punt just de acidesa. Salut !

CAVA GRAMONA ENOTECA 2001

Vi escumós gran reserva

Productor: Gramona

Denominació d’origen: Cava

Raïm: Xarel·lo i Macabeu

Ampolla: 0,75 L

Envelliment: 12 anys

Graduació: 12,5%

Temperatura de servei òptima: entre 10ºC i 12ºC

Valoració:

Aquest cava és una de les petites joies de Gramona, la criança es porta a extrems desconeguts, 12 llargs anys. Elaborat a partir d'un cupatge de xarel·lo (75%) i macabeu (25%) procedents de la finca La Plana, una parcel·la de sòls d'argiles amb substrat sorrenc de la qual neixen els millors caves de Gramona. És un cava expressiu i profund. De bombolla vellutada, molt llarg i amb un deix lleugerament amarg i àcid. Un gran cava, ideal per acompanyar els menjars més exquisits, tot i que és respectuós amb totes les matèries primeres i elaboracions.

 

Nota de tast:

Vista: Groc daurat / rivet daurat

Nas: Expressiu / profund / poma al forn / prunes / albercoc / aromes florals / notes de criança / complex

Boca: Amable / ampli / opulent / seductor / lleugerament amargant

CAVA NÚRIA CLAVEROL ALLIER

Celler: Bodegues Sumarroca

Tipus: Cava Brut Gran Reserva

D.O. Cava

Varietats: chardonnay, pinot noir.

Graduació: 12,30 % vol.

 

Descripció: Estem parlant d’un cava amb una gamma aromàtica complexa i endolcida per la llarga criança de 36 mesos en rima i la fermentació del vi base en bótes de roure francès. Està elaborat principalment amb la varietat chardonnay fermentada en bótes de roure francès.

Completa el vi una petita part de pinot noir.

Elaboració: El chardonnay es fermenta en bótes noves de 225 l de roure francès de gra fi. Un cop acabada la fermentació, el vi es cria en bóta fins als tres mesos i es fan bastonejaments lleugers per aprofundir-ne la complexitat. La fermentació es fa a una temperatura controlada de 16 ºC. Criança en rima amb un mínim de 36 mesos.

Característiques de la vinya: Aquest cava neix al paratge situat a la part central de la finca Sumarroca, al terme municipal de Sant Sadurní d’Anoia, ben exposat a la influència dels vents secs de l’interior i de les marinades procedents del mar Mediterrani, mitigades per l’efecte de la Serralada Litoral,que fa que no hi arribin tan humides. El sòl és calcari, poc profund, amb textura franca i franca llimosa, ben drenat i amb graves sedimentàries.

 

Nota de tast: Aroma molt intensa i complexa. S’hi barregen les notes afruitades del chardonnay amb torrats lleugers varietals i de la llarga criança, sobre un llit perfumat de notes de criança en bóta. En boca és molt estructurat i gustós, i predomina l’afruitament del vi amb un perfum avainillat molt interessant. Final de boca refrescant i mineral procedent de la part de pinot que completa el cupatge.

EDETÀRIA SELECCIÓ VINYES VELLES

BODEGA: EDETÀRIA 

VARIETAT: Garnatxa peluda 60%, Garnatxa negra 30% i Samsó 10%

DO: Terra Alta

MARIDATGE: Guisos, caça, plats d'hivern, carns vermelles

 

HISTÒRIA: Edetària es un referent a la Terra Alta, la Denominació d'Origen més al sud de Catalunya i molt de moda. És un petit gran projecte, comandat pel Joan Angel Lliberia. És un vi lligat amb una terra i amb una manera de fer i alhora és un vi d'autor, reflexa de qui el pensa i l’elabora. I sempre, respectuós amb el medi ambient. La finca és preciosa, cara sud, ideal per que hi entri una suau garbinada de tarda que dona humitat a la calorosa Terra Alta. Com a curiositat, gràcies a una petita falla de fa milers d'anys, podem veure en un cantó de les vinyes la "capella Sixtina natural al aire lliure" com diu el propietari. El que hi ha en el subsòl, posat en una paret. Un colorit a franja de vermells, blaus i ocres arrel dels diferents materials dels sostrat.

 

DESCRIPCIÓ:  Vi provinent de la parcel·la "els còdols", una antiga llera de riu a on el drenatge és ideal i proporciona vins amb un toc mineral. La garnatxa peluda hi aporta tocs especiats i la resta de varietats elegància i equilibri. El vi, reposa 12 mesos en botes de roure francès de 300 litres, molt de moda ara, ja que, al ser més grans, l'aportació de la fusta és menor i això fa preservar més la fruita del vi.

Al nas hi trobem fuites vermelles, cireres i els tons especiats pròpies de la varietat. En boca és potent i sedós, amb els tannins molt ben integrats. Sempre per sobre dels 90 punts a la Guia Peñin. Salut !

ORIOL ROSELL BRUT NATURE

D.O: Cava

Varietats:  Parellada, Macabeu, Xarel·lo

Maridatge: Ideal amb segons plats (carns blanques, peixos amb salsa o al forn). També pel final de l’àpat 

Història : Ja des del segle XVI hi ha referències vinícoles de la família, però és al 1811 quan Damià Rosell es casà amb la pubilla de Cal Cassanyes. Aquí començà una nissaga que dura fins els nostres dies, i es consolida amb la propietat de Can Cassanyes, una finca unitària de 85 hectàrees a l'Alt Penedès plena de vinyes. Un autèntic Chateau del Penedès. Un casalot emmurallat amb molta història. Per exemple, són fundadors dels Castellers de Vilafranca. Primer només feien vi. Sempre s'ha dit que tenir el raïm propi i al voltant de casa fa que se'l pugui cuidar i vigilar més, i que no s'oxidi gens en el temps de la verema. La resta del raïm el revenien, però ara també fan vi tranquil. Una petita troballa ! 

Descripció : Amb una criança de casi 30 mesos, aquest cava reserva es fa amb les varietats autòctones del Penedès, amb una mica més de Xarel·lo per donar-li frescor i fruita. Amb una bombolla fina, notem unes aromes a fruites blanques madures  ( pera i pomelo ) i amb bona acidesa en boca que fa que tingui molta frescor a cada glop.

La Nit de les Garnatxes

Llicorella 2015

100% garnatxa

D.O: Montsant

Productor:  celler Capçanes  Montsant

Ampolla 0.75

Envelliment : 4 mesos en barrica de roure francès  nova

Graduació: 14.5 % vol.

Temperatura servei: 15 i 17 ºC

Vinificació: Fermentació a temperatura controlada 24-28 ºC

Fermentació alcohòlica i malolàctica en bótes (500L) de roure francès.vinyes

El nom de Licorella s’anomena al sòl de pissarra que és a on creixen les vinyes d’aquest vi.

Verema manual a mitjans de setembre

Total produció 4000 ampolles

Vinificació: Fermentació a temperatura controlada 24-28 ºC Fermentació alcohòlica i malolàctica en bótes (500L) de roure francès. El nom de Licorella s’anomena al sòl de pissarra que és a on creixen les vinyes d’aquest vi. Verema manual a mitjans de setembre. Total producció 4000 ampolles.

Capçanes és el nom d'un poble i la seva cooperativa, tots dos situats a la comarca del Priorat, a l'interior de la província de Tarragona. Les seves vinyes van pertànyer a la Subzona Falset de la DO Tarragona fins que a finals de 2001 d'aquesta Subzona va néixer la nova DO Montsant.

Actualment la producció anual  del celler és de 800.000 ampolles i 200.000 litres de venda local de vi a doll/bag in box. A Capçanes s'uneix el talent de l'Anna Rovira, primera enòloga del celler, la responsabilitat de la qual s'amplia al control de les vinyes i  l'alemany Jürgen Wagner, cap d'exportació, qui contribueix amb l'experiència a la definició i composició dels cupatges. Gràcies a la seva gent entusiasta, a uns socis viticultors que tenen cura de la terra de la que viuen i a l'equip de professionals del celler, a Capçanes es viu el terme "cooperativa" amb orgull, comprovant dia a dia fins a on es pot arribar.

BAC DE LES GINESTERES

Vi dolç natural envellit

BODEGA: VINYA DELS ASPRES

 

VARIETAT: Garnatxa roja 100 %

 

MARIDATGE: Ideal per als Panellets !!!

 

HISTORIA:

 Al nord de l'Empordà, sota el massís de l'Albera, en uns terrenys rocallosos i obacs, envoltats de ginestes (d'aquí el nom), hi trobem les vinyes velles per fer aquest vi. Un celler petit però històric. Propietat de la família Albertí, els del gran pernil La Selva, fan aquí, a Cantallops, vins amb caràcter i autenticitat.  Després de fer la verema, deixen els raïms 59 dies a la intempèrie per anar-los assecant i poder obtenir un most concentrat en sucres. Després d'una fermentació lenta, es deixa 50 mesos en recipients de 20 litres de vidre a sol i serena. Això provoca una evolució del vi cap a notes més complexes i enrancides. Espectacular !

 

DESCRIPCIÓ: 

Destaca per els seus aromes a pell de taronja, confitura de préssec i notes de mantega. En boca, continuen les notes a fruita confitada i fruit secs. Un vi amb un dolç final, amb una textura untuosa i harmònica.

 

Masia Carreras Negre 2014

Tipus: Vi negre criança

Productor: Celler Martí Fabra

Denominació d'origen: Empordà (Espanya)

Raïm: Garnatxa, Carinyena, Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Syrah

Ampolla: 0,75 L

Envelliment: Envellit durant 18 mesos en bótes de roure francès.

Graduació: 15,0%

Temperatura de servei òptima: 16ºC

Celler Martí Fabra

La tradició vitivinícola de la família Carreras és indubtable, i es remunta fins i tot fins al s. XII. A principis del s. XX, se li afegeix un altre llinatge també amb llarga tradició en el cultiu de la vinya, la família Fabra, i el 1961 té lloc un nou i gran impuls amb la construcció d'un nou celler dins la mateixa masia. Amb esforç i constància, han sabut demostrar al llarg dels segles la gran qualitat dels seus vins.

Les vinyes de la Masia Carreras, la majoria d'edats avançades (50-80 anys), arrelen en els àcids terrenys de pissarra meteoritzada i d'aquí la mineralitat dels seus vins; són sòls amb un gran drenatge, molt pobres en humus i matèria orgànica que permeten un perfecte equilibri entre alcohol, acidesa, tanins i glicerol. La gran diversitat d'espècies vegetals que envolten les vinyes, d'altra banda, afavoreixen també la complexitat d'aromes florals i especiats. Els vins de Martí Fabra demostren, sens dubte, una qualitat, una elegància i una personalitat extraordinàries.

LALOMBA

Celler: Ramón Bilbao

Varietat: Garnatxa, viura

Graduació: 12,50 % vol.

D.O.:  Rioja

Anyada: 2015

 

LALOMBA és el nom de la vinya i el primer vi de la gamma de vins de terrer de Ramón Bilbao. Per la seva elaboració només intervené exclusivament el raïm de la vinya Lalomba

Elaboració:

Verema manual en petites caixes, refrigeració del raïm abans de l'elaboració, taula de selecció, elaboració del most mitjançant el mètode de sagnat.

Tast:

Color suau rosaci amb to salmó. Aromes florals i subtils que es van definint al nas fins compondre una gama completa de fruites vermelles fresques, roses i guindes, en boca entra lleuger i sucós expressant de nou el seu conjunt de flors i fruites amb tocs delicats de cítrics sucosos amb un final cremós i rodó.

VI: Moli dels Capellans Trepat 2014

BODEGA: Moli dels Capellans

 

VARIETAT: Trepat 100%

 

MARIDATGE: Amanides divertides, pasta, carns blanques, peixos amb salsa

 

HISTORIA:  La Conca de Barberà té una gran ventatge, té un raïm autòcton, el Trepat. Suau, delicat i amb un gran potencial. Diuen que és la Pinot Noir catalana !.  Fa uns anys en un vell celler modernista mig abandonat, a Barberà de la Conca, es va crear projecte únic, un Celler de Viveristes. Allà, varis projectes de micro bodegues de gent jove que començaven compartien despeses i instalacions. Màxim 3 anys, i si funcionaven havien de marxar per crear la seva propia bodega. Un dels que va sortir d'allà i està triunfant des de fa uns 8 anys és el Molí de Capellans. Treballa al municipi de Pira, a uns 500 metres d´altitud, amb Trepats de 40 anys en vas en un terreny calcari de rendiments baixos que li aporten caràcter i personalitat.

 

DESCRIPCIÓ: El vi que avui us presentem té només 12,5 graus i un color "claret". Un envellimet en bota de roure francés de 6 mesos i després de 6 mesos més reposant a dins una botella, trovem un vi amb un intens aroma a fruites vermelles i notes especiades. En boca és suau, lleuger i amb toc de fruita confitada.Al final destaca la seva bona acidesa. Un vi per l'estiu !

GRAMONA GRAN RESERVA

Tipus:  Vi escumós gran reserva

Productor:  Gramona

Denominació d'origen: Cava

Raïm:  Xarel·lo i Macabeu

Capacitat ampolla:  0,75 L

 

Valoració:

Gramona elabora els seus caves de la forma més artesanal possible, utilitzant suro natural durant la criança, pupitres per al remogut i degollament manual. Així aconsegueix vins elegants, amb una bombolla fina i consistent, vins de gran equilibri i complexitat com el seu extraordinari Celler Batlle.

 

Celler Batlle és un cava històric a Gramona i pren el nom del cognom de la família fundadora, els Batlle, qui van crear el celler (Celler Batlle en el seu origen) en 1881. Els raïms amb els que s'elabora procedeixen de la finca La Plana, la terra de la qual neixen també els fantàstics Gramona III Lustres i Gramona Enoteca, quatre hectàrees de xarel·lo més una hectàrea de macabeu, plantades sobre sòls d'argiles amb substrat sorrenc. És un cava amb una llarguíssima criança, més de 100 mesos, al qual Gramona afegeix el seu particular toc lo en un cava brut de personalitat única: un licor d'expedició amb tan sols 6-8 grams / litre de sucre afegit i el secret contingut en una solera familiar de més de 100 anys.

 

Celler Batlle és un gran cava, magnífic en si mateix, intens, profund i complex, que difícilment oblidaran els que han tingut la fortuna de degustar alguna de les seves collites més emblemàtiques. És molt ric en aromes de fruita blanca gebrada (préssecs, poma golden i albercocs), amb notes cítriques, espurnes d'herbes aromàtiques (pi, alzina) i de molsa, i gairebé infinites notes de criança (escorça de pa torrat, avellanes, nous , toffee, praliné, moka ...). Té una entrada en boca contundent i plena de matisos; és equilibrat, madur i cremós, amb una bombolla fina i un final mineral. Un gran cava, comparable, en exquisidesa i harmonia, als grans xampanys.

 

Maridatges:

Tot tipus de plats / durant tot el menjar

 

Nota de tast:

· Vista:

Groc palla / reflexos daurats / brillant / bombolla fina

 

· Nas:

Profund / intens / complex / fruita blanca gebrada / préssec / poma / albercoc / herbes aromàtiques / notes de criança.

 

· Boca:

Contundent / equilibrat / madur / fresc.

 

Envelliment: Amb més de set anys de criança en tap de suro.

Graduació:    11,5%

Temperatura de servei òptima: Entre 10ºC i 12ºC

CAN SERRA

VI: CASAR BLANCO D.O. BIERZO

 

BODEGA: CASAR DE BURBIA

 

VARIETAT: GODELLO 100%

 

MARIDATGE:  Marisc, peixos planxa i arrossos.

HISTORIA:

Tot i que el Bierzo comença a ser molt conegut per les seves Mencies fresques, lleugeres i florals, avui volem parlar dels seus raïms blancs, la Godello.

 

Casar de Burbia és una bodega familiar que comença als 80 fent vins de qualitat en un terreny a Valtuille de Arriba de 27 hectàrees amb sols pissarrenc a 600 metres d'altura, tot apostant per les varietats locals.

 

El Casar blanc es fa d'una vinya de més de 30 anys orientada a migdia. Després d'una verema a ma en caixes petites, es fa una maceració pel·licular en fred i es deixa 8 mesos en botes amb les seves mares, per buscar la untuositat i el volum en boca.

CATA:

Bona potencia aromàtica amb notes florals, fruites blanques i un punt cítric. En boca i degut a la criança en bota, es nota aquesta untuositat de que parlàvem. Gras i cremós amb un llarg post gust. Bona acidesa que dona una idea de una llarga vida.

VI BLANC AIKARAI 100% MUSCAT

Tipus: Vi blanc sec D.O. Penedès

 

Tipus de raïm: 100% Muscat de Frontignan

 

Anyada: 2013

 

Graduació: 12% vol.

 

Temperatura ideal: 6 - 8 ºC

 

Verema: Manual, de mitjans a finals d’agost

 

Elaboració: 

Els raïms seleccionats amb cura provenen de vinyes de baix rendiment i de parcel·les individuals reservades exclusivament per la producció d’ aquest vi blanc. Després d’un premsat suau del raïm sencer, es realitza una fermentació seqüencial en petits dipòsits d’acer inoxidable a molt baixa temperatura, entre 12-14 ºC, durant aproximadament un mes.

 

Celler Giró Ribot:

Aquest celler de Sant Fe del Penedès és un Celler familiar amb una projecció internacional. El seu lema sempre ha estat la qualitat i l’ autenticitat que generació rere generació han sabut expressar molt be dins de cada ampolla dels seus diferents vins i caves a on es veu i es degusta la seva personalitat.

Fruit de tot això van obtinguent nombrosos premis nacionals i internacionals de les millors guies de vi. Des de Calangel les nostres sinceres felicitacions !!!

Et recomanem que el provis, ara per l’estiu passa molt be fresquet.

MARIDATGE: Cava per veure mentre es menja un bon segon plat. Carns vermelles, platillos, carns amb salses...

DESCRIPCIÓ: Bombolla molt fina. Aroma complexa. Notes de fruits secs, herbaci i especies. Gust sec però saborós, amb un llarg final fruit de la seva criança.

 

HISTÒRIA: Per la nit de Sant Joan cava, per l'estiu cava, per la calor cava! És hora de deixar-nos embolcallar per aquestes bombolles, fresques, divertides i un punt màgiques d'un producte tant català.

Un dels últims caves que m´ha sorprès ha sigut el Llopart Gran Reserva Leopardi fet al cor del Penedès, als turons de Subirats. És la cava més antiga d'Espanya, tenen un papirus del 1385 que demostra que ja feien vins per aquella època. I en Josep Maria i en Pere Llopart segueixen amb la mateixa filosofia familiar des de 1887, quan comencen a elaborar caves. Caves de terrer, de vinya pròpia, amb personalitat. Defensant uns valors i una manera de fer.  

Aquest cava té una criança mínima de 48 mesos !! A part de les varietats clàssiques, i afegeixen una mica de Chardonnay que li dona elegància i frescor. Després de cada verema fan un cupatge especial amb quatre vins mono varietals que hagin destacat per la seva qualitat i el seu potencial evolutiu, i després d'uns 5 anys degorjen un dels millors caves del nostre país. El nom, per cert, és un homenatge al fundador, Bernardus Leopardi.

CAVA LLOPART GRAN RESERVA LEOPARDI

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h