Vampirs energètics a casa

REDACCIÓ AMIC · Font: www.ecointeligencia.com

Quan deambuleu per casa a la nit amb els llums apagats, el vostre camí de vegades està il·luminat per l'estranya brillantor de les llums en espera (standby) i les pantalles digitals dels aparells electrònics. Aquests dispositius provoquen un efecte semblant al d'uns vampirs silenciosos que xuclen l'energia elèctrica fins i tot quan estan apagats.

Els més importants són els adaptadors o transformadors que venen amb les bateries recarregables de telèfons, càmeres, reproductors de música, perifèrics informàtics i eines de bricolatge. Altres els televisors, monitors d’ordinadors, comandaments a distància i rellotges d’aparells com microones, reproductors de DVD i cadenes de música. Si desendolleu els dispositius quan no s’utilitzen elimineu qualsevol potencial pèrdua d’energia.

 

Quan compreu un aparell electrònic, escolliu el model que tingui la menor despesa elèctrica en repòs. Els models amb la distinció EnergyStar són una bona opció perquè utilitzen menys electricitat tant en funcionament normal com quan estan en espera.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h