Un jardí preparat per al fred 

JOAN MONTES · Tècnic professional de jardineria

El fred és una de les coses que heu de tenir en compte a l'hora de planificar un jardí, especialment si viviu en un lloc on el clima és extrem. La majoria de plantes necessiten una temperatura mitjana per viure sense problemes, però has de saber que n’hi ha algunes que suporten especialment el fred.

Una de les coses importants a tenir en compte per tal que les plantes aguantin bé el fred és crear-los un entorn propici. Un hivernacle ens permet conrear plantes tot l'any, aïllant-les del fred. És bo que ho instal·lem en un lloc assolellat i protegit del vent, al costat d'un mur, sobre una superfície ben anivellada i dotada d'un eficaç sistema de drenatge, i que li col·loquem una font de calor dins.
 
Si no volem construir un hivernacle, o no tenim l’espai suficient, una bona opció és que creem zones artificials o naturals que siguin més càlides. Podem optar per panells de fusta o tallavents, o per fer créixer tanques que quan arribin a una alçada considerable, faran que una zona quedi més aïllada i, per tant, més càlida.

 

A part d'aquests consells per preservar les plantes del fred, el més important és que escollim les espècies més resistents. Entre els arbres, destaquen l'auró, el freixe, la pomera, el roure i el faig, mentre que els arbustos que aguanten millor el fred són la fúcsia, la 
piracanta, el neret, el berberis, la camèlia, el cornus, el marfull i la majoria dels rosers. Si preferiu les plantes enfiladisses, decidiu-vos per la mare-selva, l’heura, la parra verge, la glicina i algunes clemàtides.


 

montes.JPG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h