Pels 25 anys, 12 entrevistes

Secció especial

REDACCIÓ EVA VIDAL

Uain

Bar & Store

Entrevista a

Rafel Sabadí i Helena Juher

En Rafel Sabadí i l’Helena Juher, són una parella dinàmica, alegre i amb una il·lusió increíble.

Van obrir el Uain, el passat mes d'abril a l'Escala, un espai dedicat al món del vi amb una interessant oferta gastronòmica a base de tapes i plats per compartir, així com una botiga de vins per vendre al detall.

Com va sorgir la idea d’obrir aquest nou espai?

Va ser un projecte personal que teníem ganes de realitzar amb la meva dona, volíem fer un canvi per tenir més qualitat de vida i poder gaudir de la família també. A més, en aquest espai em puc dedicar a la meva passió que és el vi, l’Helena m’ha ajudat i ha estat al meu costat en tot moment. Estem molt orgullosos i molt contents de la decisió presa.


Què podem trobar al Uain?

Som una vinoteca-gastrobar, on podreu trobar una proposta informal però professional a la vegada. És un concepte molt actual, on volem apropar el vi a tothom, tant a l’expert com a l’aficionat. Proposem plats per compartir i tapes, i sempre acompanyats d’una bona proposta de vins, en tenim per tots els gustos i de diversitat de preus.

Quins tipus de plats ens podeu oferir?

Tenim 25 plats a la carta, amb un producte molt seleccionat i de primera qualitat. Tenim una oferta molt divertida: snacks, productes i plats per compartir, també oferim bikinis i «tacos», molt originals, sortim de la normalitat, i també, disposem de postres molt interessants.

Com ha reaccionat la gent del poble?

La gent del poble es sorprèn de com ha quedat la decoració del local, ja que s’hi troben molt a gust, i també del nostre projecte. La crítica ha estat positiva, perquè no hi ha res semblant a l’Escala.

Fa un mes que vàreu obrir i ja ha vingut molta gent vinculada al món del vi. Quina ha estat l’opinió dels vostres companys de professió?

Si, porto molts anys en el món del vi, aquest sector és molt gran, però a la vegada és reduït. I els companys que em coneixen, han vingut a veure’ns i segur que en passaran molts més. Sempre és d’agrair que et vinguin a saludar i a desitjar-te el millor, sumat a que venen a degustar els productes i els vins que oferim.

La gent es deixa recomanar un vi?

Si, la gent es deixa assessorar a l’hora de triar el vi. No em tanco ni a modes ni a tendències, ni a estils de vins, ni a elaboracions. Aquí no hi ha barreres, ni banderes, em sento lliure i per a mi això es fantàstic a l’hora de poder oferir vins als meus clients, tant de l’Empordà que en sóc ambaixador, com d’altres procedències. Els clients em donen carta blanca i jo gaudeixo molt.

Podem comprar vins i caves?

Hem volgut trobar sinergies entre els tres negocis que tenim dins del Uain: la botiga, amb la venda de vins i caves, en podeu trobar d’entre 8€ i 350€; el gastrobar amb la proposta de menjar; i un reservat, on en temporada baixa realitzarem tastos, formacions i assessoraments.

 

El nom, d’on va sorgir?

És wine en anglès, és un joc de paraules, vam agafar la seva fonètica.

Horari:

Dinar: 12.30 - 15.30 h

Sopar: 19.30 - 22.30 h

Diumenges i dilluns migdia tancat.

Per reserves: T. 972 040 545 info@uain.es

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h