Toni Izquierdo 

Xef del Restaurant Mas dels Arcs

El Restaurant Mas dels Arcs, és un restaurant familiar situat prop de Palamós, disposa de varis menjadors i d'una pèrgola exterior per a l'estiu. La seva proposta es fonamenta en el producte de territori i de temporada, tractat amb senzillesa i honestedat. Complementa els seus plats una acurada selecció de vins.

Com et vas iniciar en el món de la cuina?

 

Mas dels Arcs és un negoci familiar. Jo, des de ben petit, sempre estava amb la mare fent cosetes a la cuina. A partir dels 14 anys ja els ajudava a treballar i als 16 anys decideixo anar a l'escola d’Hostaleria de Girona. Allà descobreixo que la cuina m'apassiona. 


Vaig passar 6 anys de la meva vida, voltant i aprenent de la cuina. Inicialment a Madrid; després al País Basc (una cuina que al meu entendre dominava el país en aquell moment) i puc dir que, fou l’experiència més bonica de la meva vida professional; també vaig marxar a França i a Suïssa per dominar la cuina que despuntava en aquell moment a l'estranger.

Com va néixer Mas dels Arcs?

Neix gràcies als meus pares, l'any 1969. Ara farà aproximadament 40 anys, que la meva dona, l'Anna, i jo, vam decidir que els pares es jubilessin abans d'hora i ens posàrem al càrrec del restaurant. Aviat celebrarem el cinquantè aniversari.

Com definiries la cuina empordanesa?

Tenim la gran sort de tenir una diversitat de producte en una sola província. Tenim el mar, la muntanya i hi podem trobar, bona carn, bon peix, bons productors de vins, bona horta... I si ens centrem en l'Empordà, ho tenim tot a prop de casa, molta diversitat de producte en 30 km quadrats.

Aquest any, us han donat el Segell Girona Excel·lent, pel sofregit que feu amb gamba i cranc i la salsa de tomata i Maria Lluïsa que elaboreu. Ens pots explicar com va sorgir la idea?

La idea va ser inicialment fer el sofregit de gamba, però per un tema de costos, decidim fer un canvi. Un bon dia, una clienta meva, em va demanar com podria fer l'arròs a casa, i partir d'aquí, creix la idea de comercialitzar el sofregit de gamba i cranc. Fem un producte molt artesà i de moment el distribuïm des de casa, i en algun punt concret de la comarca.

Quin plat ens recomanaries per aquest setembre?

El nostre producte estrella és la Gamba, amb tots els seus derivats: carpaccio, a la sal, amb amanides, a la pedra, a la
planxa... però també tenim una línia d'arrossos de cara a la tardor, que us recomano!

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h