top of page

Tenen els patinets elèctrics límits de velocitat?

REDACCIÓ AMIC

La somnolència al volant i els microsomnis causen fins a un terç dels accidents de trànsit a les carreteres

La velocitat que poden arribar a aconseguir és un dels factors que més preocupa a les ciutats.

 

Els patinets elèctrics es troben en plena expansió. Encara que a Europa hi ha determinats països que estan limitant la seva utilització, es tracta d'un vehicle de mobilitat personal que no deixa de sumar adeptes. En aquest sentit, la velocitat que poden arribar a aconseguir és un dels factors que més preocupa a les ciutats i, sobretot, a usuaris vulnerables com els vianants. Per tot això, el seu disseny permet velocitats compreses entre 6 i 25 km/h. Si s'excedeix d'aquesta velocitat, ja no es tracta de vehicles de mobilitat personal (VMP). Cal no oblidar que per a utilitzar aquest tipus de vehicle no és necessari obtenir un permís de circulació. De moment, tampoc és obligatori comptar amb una assegurança ni es requereix matriculació. Es pot dir que són equiparables a les bicicletes i, per tots aquests factors, han de respectar una velocitat màxima. Aquesta velocitat màxima està limitada pel seu disseny tècnic. Són 25 km/h per a Espanya i Portugal.

 

Augmentar la velocitat o la potència són algunes de les temptacions a les quals alguns usuaris de patinets elèctrics poden sucumbir. No obstant això, es tracta d'una pràctica tant il·legal com perillosa.

 

Circula amb precaució i redueix la velocitat quan hi hagi usuaris vulnerables, especialment vianants i, per descomptat, compleix sempre amb les indicacions del fabricador i la normativa per a una mobilitat segura. Factor que més preocupa a les ciutats i, sobretot a usuaris vulnerables com els vianants.

bottom of page