Arròs negre amb calamarsons

SENSE PRESSA

Blanc 2017 Mas Geli 

Vi blanc, 13,5% Preu: 15 €

Un elegant i cremós vi blanc

Una de les darreres i més agradables sorpreses, ha estat el Sense Pressa Blanc del Celler Mas Geli. Es troba situat en un entorn privilegiat, dins els Masos de Pals en un arc que va des del Massís del Montgrí fins al Cap de Begur. Aposten per les varietats locals i per una agricultura ecològica que sigui respectuosa amb el territori que l'envolta.

 

El Sense Pressa blanc prové de terrenys de sorra i pedra calcària, pròxims al mar que li aporten una acidesa extra al vi poc comú dins la zona. Una garnatxa blanca cultivada en ecològic i veremada manualment, amb una criança de sis mesos en bóta nova de roure francès que li dona caràcter i textura al conjunt. Unes poques ampolles d'un elegant i cremós vi blanc, ple de fruita blanca carnosa i lleugerament torrat. No dubteu en buscar-lo, és una gran opció per descobrir nous projectes.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Garnatxa en estat pur

De tota la col·lecció de vins que elabora el celler Espelt avui us recomano el petit de la casa: Efímera. Un negre jovial elaborat amb les vinyes de garnatxa negra que envolten la casa familiar, al centre de Vilajuïga. Vinyes plantades en terreny granític i cultivades segons els criteris de la viticultura ecològica. Un vi negre de maceració carbònica, alegre i llaminer, que s’adapta als nous temps i butxaques i apte per a tot tipus de consumidor. Tot això sense perdre la qualitat i el segell d’aquest impecable celler. 


Efímera és garnatxa en estat pur. A l’olfacte presenta una brutal sensació fruitosa i floral combinada amb elegants notes d’herbes mediterrànies de romaní i farigola. En boca és fresc i dinàmic, dels que t’acabes l’ampolla sense adonar-te’n. I tot això a un preu dolç.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Efímera 2018

CELLER ESPELT  

Vi negre, 13,5% Preu: 9 €

Gris 2018  

VINS DE TALLER 

Vi rosat, 13% Preu: 16 € 

Una autèntica carícia en el paladar

Vins de Taller és un projecte jove que va néixer l'any 2002, sobre una base molt sòlida, ben construïda, sabent que el temps i la paciència són necessaris per arribar a aconseguir coses importants. Treballen a l'ombra de cellers molt més consolidats però no els importa perquè tenen una filosofia molt clara que segueixen al peu de la lletra, amb tots els requisits necessaris per a l'elaboració de grans vins i amb un important potencial de millora.


El celler es troba situat en el petit poble de Siurana d'Empordà, a l'Alt Empordà, envoltat d'un espectacular jardí amb una impressionant col·lecció d'arbres i plantes. 


A mi m'encanta el seu vi Gris, un rosat d'agricultura ecològica elaborat amb les varietats merlot i chenin blanc. Es vesteix de color salmó molt pàl·lid, amb molt poca extracció de color. Molt fragant, presenta unes aromes a fuites vermelles silvestres i préssec juntament amb elegants notes florals i anisades. En boca es mostra delicat, agradable i molt elegant.


Un rosat exclusiu que destaca per la seva subtilesa, molt refrescant, amb una textura fluida i una profunditat més que notable. Una autèntica carícia en el paladar.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Grand Recosind 

CELLERS SANTAMARIA

2013 Empordà Vi blanc, 13,5% Preu: 7 €

Un blanc diferent per descobrir

Els orígens d'aquest celler, pioner en l'elaboració de vins de criança a l'Empordà, es remunten al 1877, quan Gregori Artizà va aconseguir el Diploma i Medalla de Perfecció a l'Exposición Nacional Vinícola. Un celler que ha estat clau per entendre la història del vi a l'Empordà.
El seu vi més exitós és el seu negre Gran Recosind. Un vi d'elaboració clàssica mitjançant llargues criances en fusta i amb anys d'afinament posterior en ampolla també.


No obstant, el que la majoria de consumidors desconeixen, és que també elaboren un singular vi blanc. Està elaborat amb les varietats macabeu i chardonnay i té una criança de tres mesos en botes noves de roure americà.


De color groc palla brillant. Les aromes les va revelant amb lentitud, formant un delicat i complexa bouquet ple de fruites madures, flors seques, mel, toffee, torrats i fruits secs. En boca presenta una bona textura i una caiguda lenta en el paladar. Madur, gras, amb una bona acidesa i una notable persistència final. Un blanc diferent, per a coneixedors, que els animo a descobrir i que potser a alguns els costarà d'entendre, però de ben segur, no els deixarà indiferents.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Celler Espoll

MOSCATELL D'EMPORD

Empordà Vi dolç, 15% Preu: 6 €

Un vi dolç amb gust a raïm fres

La cooperativa d'Espolla és l'empresa vinícola més antiga de l'Empordà. Fundada l'any 1931 ha jugat un paper fonamental en el futur del vi de l'Empordà, gràcies a la seva activitat i el no abandonament de la vinya tant després de la filoxera com més tard en l'arribada del boom turístic. Així doncs, el paper de les cooperatives ha estat clau en el llegat actual de vinyes velles que tenim a l'Empordà en l'actualitat. 


Actualment el celler Espolla continua elaborant els seus vins més tradicionals i també d'altres més actuals, on destaca la seva col.lecció de Vins de Postal. Es tracta d'una sèrie de vins d'edicions molt limitades amb l'objectiu principal de mantenir i preservar un paisatge tan únic i característic com el que els envolta.


Però la veritable especialitat de la casa són els seus vins dolços. El menys conegut de tots és el seu moscatell d'Empordà. Un vi dolç natural que té gust a raïm fresc. A l'olfacte és molt aromàtic i presenta unes notes intenses a flor de taronger, cítrics com la mandarina, mel i un molt agradable i fresc record mentolat. Lleugeresa en boca fantàstica, amb retrogust a citrícs dolços i records florals. Fresc i molt viu en el seu postgust. Ideal com a copa d'aperitiu i també per acompanyar fruites naturals així com foie gras.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Pere Guardiol

ANHEL D'EMPORD

2015 Empordà Vi negre, 14,5% Preu: 7,50 €

Samsó en estat pur

Pere Guardiola és un dels cellers històrics de l'Empordà. Pertany a la cinquena generació de la família i és un dels propietaris amb més hectàrees de vinya pròpia al poble de Capmany, el municipi que té més cellers registrats de tot l'Empordà. El que destaca més del celler Pere Guardiola és l'increíble relació preu plaer en totes la seves col·leccions de vins. En total en té quatre: Floresta, Joncària, Torre de Capmany i Anhel d'Empordà. Avui us parlaré d'aquesta última. Podriem definir-la com la seva línea de vins més empordanesos, només elaborats amb varietats locals per aconseguir sempre la màxima identitat del territori. 


L'Anhel d'Empordà negre està elaborat només amb la varietat autòctona samsó veremada en el seu moment òptim de maduresa i té un envelliment de setze mesos en botes de roure francès. Presenta uns aromes intenses a fruita madura, espècies i un fons de plantes mediterrànies, fonoll i farigola. En boca és un vi potent però elegant, amb bona textura i molt sucós, d'aquells vins que t'acabes l'ampolla sense adonar-te'n. Un empordà complet, representatiu i que s'apropa al consumidor gràcies al seu magnífic preu. Què més es pot demanar?

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Roi Parals

CAMÍ DE CORME

2017 Empordà

Vi blanc, 14%

Preu: 24,95 €

Un blanc descomuna

Roig Parals és la voluntat del matrimoni format per en Santi Roig i la Mariona Parals de tirar endavant el desig de fer bons vins aprofitant el llegat de vinyes velles dels seus avantpassats. Un tribut de la vida dedicada al treball del seu besavi –en Quim– al llarg dels difícils anys quan moltes vinyes que tenien a l'Empordà varen patir la plaga de la fil·loxera i varen haver de ser replantades. Vins que intenten transmetre la terra, el clima, la varietat, i en definitiva l'essència del territori.


El Camí de Cormes Blanc, prové de vinyes velles de macabeu i garnatxa blanca plantades en terreny de sorra, llim i argila. Aquests concentradíssims i delicats gotims es converteixen en un most que fermenta i reposa durant quatre mesos en botes de roure francès en contacte amb les seves mares. La vinya vella i la seva criança el transformen en un vi seriós i corpulent, amb una preciosa cremositat que li aporta textura i una genial acidesa que el refresca i li dona profunditat. En resum, un descomunal blanc amb la personalitat suficient per fer-nos quedar bé davant de qualsevol situació

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Gallina de Piel Wines

ROCA DEL CRIT

2016 Empordà
Vi negre, 13,5%
Preu: 14,95 €

Un somni fet realitat

David Seijas és un d'aquells personatges que deixarà petjada en el món del vi. Un superdotat, que ha estat durant anys sommelier de l'aclamat restaurant El Bulli, que ha rebut nombrosos guardons sobre l'especialitat i que a més és un gran divulgador de la cultura del vi amb les seves imprescindibles guies de recomanacions de vins.


El seu últim repte ha estat l'elaboració de dos vins, un Ribeiro blanc i un Empordà negre, els quals busquen la màxima expressió del terrer d'on provenen.


El Roca del Crit, és un vi negre elaborat amb les varietats autòctones garnatxa 60% i carinyena 40% de vinyes plantades al Parc Natural del Cap de Creus, situades a la ruta de Roses a Cala Montjoi. Aquest era el somni d'en David, crear algun dia el seu propi vi d'aquelles vinyes que durant tant d'anys havia observat quan anava a treballar a El Bulli.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Arché Pagès

Ull de Serp

Finca La Closa Carinyana
2012 Empordà
Vi negre, 15%
Preu: 28 €

Un excepcional vi de finca

L’Ull de Serp, és un tipus de pedra granit que composa el terreny d'on neix el vi. Arché Pagès, és un dels cellers que més admiro a l'Empordà. Ells representen tots els valors que esperem trobar en un territori carregat de tanta història. En Bonfill, és qui ha recollit l'herència i el testimoni dels seus antecessors i és un clar defensor de la tradició, centrant tots els seus esforços en la vinya, buscant una matèria prima fantàstica que li permeti elaborar grans vins.


L'Ull de Serp Carinyana, neix d'una finca de vinyes velles de Carinyen, anomenada La Closa, que aporten uns rendiments molt baixos però amb una concentració impressionant. El resultat és un vi d'excepcional maduresa, potent i compacte alhora, que ha sabut no perdre el caràcter de la terra i del paisatge que l'envolta respectant les qualitats de la varietat autòctona Carinyena.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Celler Martí Fabra

Flor d'Albera

2015 Empordà

Vi blanc, 14%

Preu: 10,50 €

Un blanc molt gastronòmic

L’Empordà és conegut sobretot, pels seus excel·lents vins negres, i potser no tant, pels seus blancs, més escassos i menys reconeguts. Malgrat això, la família Martí Fabra s’esforça per a que el seu Flor d’Albera sigui un gran vi blanc, de molta potència i caràcter, un vi de paisatge. Un paisatge situat dins el paratge natural de l’Albera, en terreny de roques metamòrfiques com ara esquists i pissarres, i envoltat d’una vegetació variada d’alzines sureres, castanyers i fagedes.

 

Elaborat amb un copatge de moscatell de gra gros i moscatell de gra petit veremats a mà, fermenta i envelleix durant 12 mesos en botes de roure francès. El resultat és un moscatell sec, de gran caràcter i elegància. Presenta un color groc intens amb notes olfàctives altes de flors blanques, fruites carnoses i un fons fumat que li aporta una gran finura al seu conjunt. Al paladar es presenta cremós, enèrgic i amb una frescor que no el fa gens pesat. En definitiva, un impressionant blanc molt gastronòmic que ens sorprendrà fins i tot acompanyant plats guisats i suculents.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Espelt Viticultors

Sol i Vent2016

Empordà Vi negre, 14,5% Preu: 8,50 € 

Mediterrani

Ens trobem davant d'una de les meves debilitats dins el seu segment de preu. Per començar, amb la garantia d'un vi que porta la firma d'Espelt Viticultors, amb tot el que això representa a l'Empordà. El Sol i Vent és un vi negre jove elaborat amb les varietats lledoner negre, monastrell i sirà, procedents de vinyes situades a la Serra de la Verdera, al final dels Pirineus, i cultivades segons els criteris de la viticultura ecològica. Un vi molt agradable, que crida mediterrani i que patina a la boca. Presenta un aroma penetrant, amb una fruita negra sucosa impecable, ben madura, però d'acidesa present i tanins madurs. En fi, que té tot el que se li demana a un bon vi. Un vi que va creixent glop a glop, a l’igual que el celler, que s'ha consolidat com un autèntic referent a la zona.

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

Masia Serra

Ino Empordà
Vi dolç natural, 16% Preu: 45 €

Una autèntica reliquia 

En mitologia clàssica, Ino era una reina mortal que va fer de mare al Déu del vi Dyonisus, i fa referència a una solera centenària que nodreix i dóna nom a una impressionant garnatxa dolça elaborada per Masia Serra. La perfecció d’aquests vins només s’assoleix quan el pas dels anys ha donat el seu fruit, és a dir, quan la tradició es conserva com un vell secret entre generacions. Es vesteix d’un seductor color ambre brillant i desplega un ampli ventall d’intensos aromes, on predominen les notes de figues, mel i cítrics confitats, sobre un fons de fruits secs torrats i cafè. Molt llaminer i sedós en boca amb un final que sembla no arribar mai. Una autèntica reliquia empordanesa de només 1280 ampolles que hauriem d’assaborir almenys una vegada a la vida

@RafelSommelier
rafel@uain.es

rafelsommelier

GUIA GASTRONÒMICA

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h