Please reload

Entradas recientes

L’Àliga de la Bisbal d'Empordà fa 400 anys

El 15 d’abril de 1619 va néixer i es va estrenar l’Àliga de la Bisbal d’Empordà. Això vol dir que enguany celebra els 400 anys d’edat una de les bèsties més atigues de Catalunya. Per commemorar-ho, el divendres 5 d’abril es va fer una conferència: a les 20 h, a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà

 

L’acte va comptar amb la presència Guillem Pajares, president dels Amics de l’Àliga; de Xavier Cordomí, director de la Casa dels entremesos de Barcelona; i Jan Grau, expert en cultura popular. A més, es va fer la presentació dels actes de l’aniversari d’aquest any, on es revelaran les àligues convidades d’arreu del territori català per la gran celebració que es va preparar.

 

L’Àliga de la Bisbal d’Empordà és una peça formada per una estructura de fusta i arpilleria i revestida de petites peces de pell a manera de plomes dentades, daurades. És l'element del bestiari festiu que simbolitza al poder i que amb la seva presència honora als hostes.

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h