Please reload

Entradas recientes

La Biblioteca de la Bisbal durà el nom Lluïsa Duran

Després de 14 dies de consulta ciutadana el procés participatiu per decidir quin nom ha de tenir la Biblioteca de la Bisbal va culminar ahir amb resultats ben clars: la Biblioteca municipal de la Bisbal passarà a dir-se Biblioteca Lluïsa Duran. I és que més d’un 43 % dels vots emesos s’han decantat per aquesta proposta impulsada pel Grup de Dones de la Bisbal d’Empordà.

 

 

Amb un total 679 vots emesos d’un total de 8.887 persones votants autoritzats el procés participatiu ha tingut un 7,6 % de participació. La Bisbal ha decidit i, bisbalenques i bisbalencs han optat clarament, per propostes locals. I és que la Lluïsa Duran ha obtingut 296 vots, seguida de Maria Gispert amb 190, Victòria Vigo amb 86, seguida de Maria Antònia Vilahur amb 57 vots i Adela Trayter amb 24. Més enrere queden propostes que no eren de denominació bisbalenca, com Maria Mercè Marçal (18 vots), Aurora Bertrana (7 vots) i Maria Antònia Salvà (1 vot). 583 vots van fer-se a través de la plataforma de participació en línia i 96 a través de l’urna instal·lada al consistori.

 

El regidor de Participació, Josep Maria Castells, visiblement satisfet, va fer una valoració molt positiva de les dades de participació: «És un èxit notori haver arribat al 7,6% de participació: la participació ciutadana es va incrementant procés a procés». Castells va aprofitar per fer una crida a continuar incrementant la participació ciutadana de cares als pressupostos participatius que tindran lloc a principis de l’any vinent.

 

D’altra banda, Marina Puig, portaveu del Grup de Dones de la Bisbal, també va voler fer un agraïment a totes les persones que han votat per la Lluïsa Duran: «És un reconeixement a una dona llibretera, molt culta, activista i represaliada pel franquisme: posant el seu nom a la Biblioteca de la Bisbal donem visibilitat a una dona anònima i fem extensiu aquest homenatge a moltes dones silenciades». Puig també va voler destacar que batejant la Biblioteca amb un nom de dona la Bisbal també avança cap a un Nomenclàtor més paritari.

 

 

 

Durant tot el setembre bisbalenques i bisbalencs podien presentar propostes de noms. Totes les propostes van passar del sedàs del que havia establert la Comissió bisbalenca pel nomenclàtor. I és que havien de partir de la premissa que el nom havia de ser d’una dona rellevant, relacionada amb el món de la cultura, la literatura i/o l’educació. Un altre condicionant era que havia de fer més de 5 anys de la seva defunció. La comissió, formada per ciutadans diversos i representants dels grups polítics vetlla per la paritat a través del projecte ‘Noms de Dones als carrers de la Bisbal’, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal.

 

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h