Please reload

Entradas recientes

Cloenda de les visites guiades d’estiu amb la 4a jornada enològica “DO Porcianus” diumenge 16 de setembre a la vil·la romana de Pla de Palol

Cloenda del programa d’estiu de propostes guiades i de descoberta organitzat per l’Oficina Turisme de Platja d’Aro amb la quarta edició de la jornada enològica DO Porcianus a la Vil·la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro, diumenge 16 setembre, per commemorar una de les principals activitats d’aquest assentament amb diverses propostes gratuïtes. Per als infants hi haurà tallers de ceràmica i de corones de llorer, verema tradicional (vailets de 3 a 10 anys), la presència dels Manaies de Llagostera i visita d’en Xalarí, la mascota de turisme familiar (11-13 h). Durant tota la jornada es podrà fer visita guiada a les termes -espai inaccessible la resta de l’any- (11-12.30 h i 17.30-19 h en català; i 12.30-13 h i 19-19.30 h en castellà); i a mitja tarda tast de vins per a adults (18-20 h) a càrrec d’Albert Amat, enòleg del Celler Vo(o)ritme.

 

 

 

Les visites i les activitats infantils són gratuïtes, i el tast de vins té un cost de 2’50 euros; però en tots els casos cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro, ja que les places són limitades (T 972 817 179 · visitesguiades@platjadaro.com). El principal testimoni de l’estada dels romans al municipi és la Vil·la de Pla de Palol, que data d’entre els segles I i IV dC. Hauria ocupat una àrea de 10.000 m2, una part important dels quals correspondrien a patis i a espais no construïts. La vil·la explotava els recursos naturals de la terra, tant l’agricultura com el conreu de la vinya, així com l’extracció d’argila per a la fabricació de ceràmica. Els productes obtinguts s’exportarien per mar gràcies al port natural que constituïa Cala Rovira.

 

Entre el 3 de juliol i el 16 de setembre s’hauran desenvolupat 41 propostes per descobrir l’entorn natural, històric i patrimonial del municipi amb visites familiars, teatralitzades, naturalistes amb guia local. L’estructura ha mantingut l’oferta de l’estiu passat, quan es va incorporar la visita guiada escultòrica al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, la teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró i la nova familiar teatralitzada a Castell d’Aro amb la Cia. La Minúscula. Alhora també s’han mantingut propostes d’èxit com són els Contes màgics al Parc dels Estanys, l’activitat familiar Anem a la granja? a Castell d’Aro.

 

Les properes activitats programades són la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge 7 d’octubre (10-14 h) al Parc dels Estanys de Platja d’Aro de la mà del Grup de Natura Sterna (visita naturalista, tallers de natura, mostra d’anellament d’aus, exposició fotogràfica, etc.) i una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni, divendres 12 d’octubre (11 h) amb una visita guiada al Camí de Ronda de S’Agaró. Alhora, tot l’any, s’ofereixen quatre visites guiades per a grups organitzats i amb reserva prèvia (en català, castellà, anglès i francès): Vil·la Romana de Pla de Palol i Camí de Ronda de Platja d’Aro, nucli antic de Castell d’Aro, Camí de Ronda de S’Agaró i Parc dels Estanys de Platja d’Aro (gratuït per a escoles i grups que s’allotgin o facin àpat en establiments del municipi; i 30 euros per a grups fins a 25 persones, i 50 euros per a grups de més de 25).

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h