Please reload

Entradas recientes

Els Mossos denuncien un pescador que havia capturat deu llagostes de mida inferior a la reglamentària al Baix Empordà

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar, el passat 10 de juliol, un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Estartit (Baix Empordà), per incomplir la llei 2/2010 de pesca i acció marítima.

 

 

 

El matí del 10 de juliol agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona van realitzar una inspecció de pesca al port de la població de l’Estartit (Baix Empordà).

 

Els agents van observar com un pescador professional descarregava la captura del dia i que hi havia unes llagostes (Palinurus elephas) que aparentment no tenien la talla reglamentària.

 

Un cop el pescador va dur la captura a la llotja per validar-la, els agents van fer la inspecció de la mateixa conjuntament amb la llotja.

 

Quan es van pesar i mesurar les llagostes, la patrulla va constatar que tenien una mida molt inferior a la reglamentària.

 

Les llagostes han de tenir una talla mínima de 9 cm de cefalotòrax i, en les medicions practicades pels agents, es va poder constatar que gairebé totes tenien una mida al voltant de 5 cm.

 

Un exemplar de llagosta pot tenir com a talla màxima 40-45 cm i si es produeix una captura accidental d’un exemplar immadur s’ha de retornar al seu medi.

 

Davant les evidències, la policia va aixecar una acta al pescador per incomplir la llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítima.

 

L’acta de denúncia es va trametre als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Girona.

 

Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

 

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h