Please reload

Entradas recientes

El Museu del Suro exposa la història del cine a Palafrugell a través dels programes de mà de la col·lecció de Lluís Molinas

A través de la col·lecció de Lluís Molinas (vegeu biografia annexa) es pot resseguir la història del que ha estat aquesta activitat a Palafrugell, amb un inici de projeccions en espais efímers que es van consolidant al llarg del temps, adaptant-se a l’evolució de la tecnologia que es va succeint al llarg dels anys.

 

L’exposició es divideix en vuit àmbits (vegeu l’annex breu història del cinema a Palafrugell) , des de l’origen de les primeres projeccions en espais efímers fins l’actualitat, quan un Cine-club manté una programació estable en un context de desaparició dels cinemes comercials més propers. Es parla del Centre Fraternal i del Cinema Barcelonés o Coliseu Empordanès, que canvien de nom després de la Guerra Civil i de les projeccions col·lectivitzades durant el conflicte en aquests dos cinemes. Del Casal Popular com a cinema familiar i del Garbí com el darrer cinema comercial. Acabant amb els Cine-clubs, nascuts de la sensibilitat per l’art a la supervivència de les projeccions.

 

La Mostra recull, a més dels programes de mà i els cartells de la col·lecció de Lluís Molinas, cartells d’Àlex Cebollero (director de l’actual cine-club) maquinària històrica de les sales de projecció palafrugellenques, càmeres i projectors de súper 8 i 16 mm. També es projectaran de forma contínua cinema mut i diverses pel·lícules d’autors palafrugellencs (“Cuidado con el reloj” (1967) de Josep M. Vives; “El Camarada” (1969), del mateix autori que va ser guardonada en diversos festivals; “Contamos Contigo”(1969) de Frederic Marí Gich i “Dansa Macabre” (1968) d’Eduard Nicolau.

 

L’exposició la produeix el Museu del Suro a partir de la Col·lecció de Lluís Molinas i compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, del Cine-Club Garbí i el seu director (Sr. Àlex Cebollero).

Per més informació podeu contactar al telèfon 972307825 o al correu info@museudelsuro.cat.

 

Tornar a notícies

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h