Please reload

Entradas recientes

Comencen les obres de reforma per donar nous usos a l’antic ajuntament de la Bisbal

February 2, 2018

Ja han arrencat les obres de reforma de l’antic ajuntament de la Bisbal per tal donar noves utilitats a l’edifici. I és que la rehabilitació ha d’acabar el juny vinent per tal que formi part del Pla de Barris que estableix la llei 2/2004 i el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Aquest acord té l’objectiu de recuperar el nucli antic del municipi, a partir de la millora mediambiental, urbanística i social. Així, es finançarà el 50% del cost de rehabilitació de l’antic ajuntament (una obra valorada en 946.775€). 

 

1/2

 

 

El juny passat la Bisbal d’Empordà va viure un debat participatiu en el qual els bisbalencs podien debatre quins usos hauria de tenir l’antic ajuntament. Cal tenir present que, tal com estableix el conveni, hi havia alguns usos obligats a l’edifici: un centre obert de menors i aules de formació homologades. La regidora de Promoció i Desenvolupament Local i Medi Ambient i Pla de Barris, Gemma Pasqual, destaca la importància d’aquesta obra: “És una manera d’ajudar a dinamitzar el nucli antic i a la vegada recuperar patrimoni amb un ús social molt important.”

 

D’entre totes les propostes debatudes, cal recordar que es va decidir ubicar-hi Ràdio Bisbal, un espai coworking i dependències municipals. A més a més també inclourà una sala polivalent al servei de la ciutadania per fer-hi reunions diverses.

 

L’ajuntament vell és un edifici que data del segle XVI i ha estat remodelat en diverses ocasions. S’hi van fer intervencions importants el 1835 i el 1894, quan es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó; al segle XX va tenir lloc la darrera reforma, com a conseqüència de la necessitat creixent d’espai. Finalment, es va deixar com a jutjat. El 1928 l’arquitecte Pelai Martínez es va encarregar de l’obra amb estil noucentista.

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h