Please reload

Entradas recientes

Els gegants de l'Empordà se citen aquest any a Begur

November 22, 2017

 

La VIII trobada comarcal Gegants de l'Empordà es farà aquest any el diumenge 3 de desembre, al llarg de tot el matí, a Begur. La trobada, que sempre es fa en una població sense gegants per incentivar la creació de colla gegantera i ampliar-ne així la família, comptarà enguany amb 8 colles de gegants i dues de grallers. Les colles geganteres provenen de l'Estartit, Corçà, Vilafant, Sant Feliu de Guíxols, Palau de Santa Eulàlia, Vilaür, Roses i Port de la Selva. I les dues de grallers, de Llers i Espolla.

 

L'activitat cultural gegantera s'iniciarà a partir de les 9,30 hores amb la plantada de gegants a les places de l'Església i de la Vila, al centre de la vila. A les 11 hores s'iniciarà la tradicional cercavila pels carrers cèntrics del nucli antic de Begur, acabant un parell d'hores més tard a la plaça de la Vila per fer el Ball de gegants.

 

La trobada comarcal de l'Empordà va ser creada per la vocalia dels gegants de l'Alt Empordà. Però l'any 2011 es va decidir que els gegants del Baix Empordà també formessin part de la vocalia, passant de dir-se de l'Alt Empordà a Empordà. Actualment la vocalia aplega 38 colles de 33 pobles. La majoria de les colles, 26, són de pobles de l'Alt Empordà i la resta, 12, del Baix Empordà.

 

Fins ara les trobades, iniciades l'any 2009, encara que el 2014 no es va fer, s'han realitzat a Peralada, l'Armentera, Vilajuïga, La Selva de Mar, Borrassà, Vilafant i Platja d'Aro. La trobada de Begur està organitzada per la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines, els Geganters de Corçà i l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Agrupació de Collers de Geganters de Catalunya, la Diputació de Girona i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de Catalunya de la Generalitat.

 

 

Tornar a notícies

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h