Please reload

Entradas recientes

El festival Som Cultura tanca aquest cap de setmana la seva segona edició amb una trentena d’activitats que​​ permeten​​conèixer​​i​​ gaudir​​ del​​ patrimoni​​ gironí

November 21, 2017

El Festival Som Cultura, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava de Giron, tanca aquest proper cap de setmana la seva segona edició amb una trentena d’activitats que permeten conèixer i gaudir del ric i divers patrimoni cultural de les comarques gironines.


Entre totes les propostes dels propers dies destaquen les activitats que formen part de la clausura del festival. Dissabte a la tarda s’ha programat una doble proposta a la Catedral de Girona que inclou una visita guiada (18.00h) a càrrec de Jorge Ariza -’especialista en simbologia del sagrat-, i un concert (21.00h) a la nau central que protagonitzaran els artistes internacionals Carles&Sofia piano duo, que interpretaran el Rèquiem de Mozart a quatre mans.

 

La clausura es completarà, diumenge al matí, a la plaça de la Constitució que acollirà la proposta ‘Els museus surten al carrer’, que inclou una ‘marató’ de tallers impartits per divuit centres que formen part de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona: Museu Arqueològic de Banyoles, Museu de l’Empordà, Tresor de la Catedral, Museu del Cinema, Museu d’Art de Girona, MAC-Ullastret, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Museu d’Història de Girona, Museu de Llívia, Museu Etnogràfic del Montseny, Museu del Suro de Palafrugell, Museu Darder de Banyoles, Museu del Joguet de Catalunya, Museu de la Pesca de Palamós, Museu Etnogràfic de Ripoll, Museu de l’Anxova i la Sal, MAC-Empúries i Museu de la Mediterrània.

 


Al llarg del cap de setmana s’han programat visites guiades o teatrals o activitats en conjunts o espais monumentals gironins com els monestirs de Sant Feliu de Guíxols, Ripoll o Sant Pere de Rodes; la catedral de Castelló  d’Empúries; el castell de Rocabruna o la Ciutadella de Roses.


També s’han organitzat propostes per conèixer aspectes vinculats amb la història del territori, com la visita ‘Resseguint les passes de l’evacuació del patrimoni artístic català’ organitzat pel Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera que inclou la visita al Mas can Descals de Darnius, o l’activitat ‘L’èxode d’un poble a la Vall de Camprodon’ per conèixer la història dels passos naturals que van usar els exiliats de la Guerra Civil espanyola per travessar la frontera per aquesta zona. D’aquest àmbit històric també destaquen les visites guiades a Lloret de Mar i
Corçà per descobrir el llegat indià que amaguen aquestes localitats; una visita guiada amb una xerrada al Castellot de Bolvir per saber-ho tot sobre el pas d’Aníbal pels Pirineus o un passeig pel patrimoni amagat del Call de Girona.

 

Visites ​​a ​​equipaments ​​am b​​música,​​ poesia ​​o​​ actors
El festival ofereix també aquest cap de setmana la possibilitat de visitar equipaments culturals d’una manera original o genuïna. És el cas del Museu Etnogràfic de Ripoll que proposa una visita a través de cançons tradicionals de la mà de rondallaires que les interpretaran en directe al llarg del recorregut. El públic també pot gaudir de la proposta ‘L’Alfolí, amb veu poètica’ que permet conèixer aquest equipament de l’Escala a partir de poemes recitats per diversos poetes, o de la visita teatralitzada a la casa museu de Can Font, de Lloret de Mar, un destacat testimoni de com eren les cases indianes de finals del segle XIX. Altres propostes d’aquest darrer cap de setmana del festival són dues rutes guiades dedicades als artistes de la Vall de Camprodon i de la Garrotxa -a Camprodon i Olot-; la visita al municipi de Sant Joan de les Abadesses a través de la seva música o una ruta dels miradors a la
Muntanya de Sant Sebastià, a Palafrugell.


Finalment, la programació inclou activitats especialment adreçades a les famílies com ‘La ciutat ibèrica d’Ullastret a vista d’ocell’ que permet observar la muralla i el fossat defensiu d’aquest jaciment des d’un globus aerostàtic o el ‘Taller de sufganiots, dolç de la festa jueva de Hanukkà’, organitzat pel Museu d’Història dels Jueus per aprendre a elaborar aquests bunyols tradicionals d’aquesta festivitat religiosa.

 

Inscripcions
Les inscripcions a les activitats del Som Cultura 2017 es poden tramitar a través del web http://somcultura.com/. En la majoria dels casos, les entrades van dels 3 euros als 10 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h