Please reload

Entradas recientes

La taverna de Palamós sancionada amb la multa per soroll més alta imposada a Catalunya a un local d'hostaleria, porta el cas al Suprem.

November 13, 2017

 

Arrel d'una sonometria realitzada el dia 24 de Abril de 2015 pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Palamós a la coneguda "Taverna Moni'', situada al casc antic del municipi baixempordanès, l'Ajuntament de la localitat va iniciar la instrucció d'un expedient sancionador que va finalitzar amb la imposició d'una sanció a l'establiment de 15.000.- euros, la qual va resultar ser la més alta imposada a Catalunya fins a la data a un local d'hostaleria sota l'imperi de la llei 16/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica.

Els serveis jurídics de la FECASARM varen decidir portar el cas als jutjats i ara, el jutjat contenciós administratiu num 3 de Girona, ha decidit rebaixar la sanció de 15.000 euros a 12.000, rebaixa que des del serveis jurídics de la FECASARM considerem del tot insuficient i, per aquest motiu hem decidit portar el cas davnat del Tribunal Suprem, per mitjà del corresponent recurs de cassació.

L'argument principal que els serveis jurídics de la FECASARM ha esgrimit en el seu recurs de cassació es que, la sentència dictada pel jutjat contenciós administratiu de Girona, es troba viciada d'incongruència omissiva, és a dir, que la jutgessa que va dictar la sentència no va tenir en compte fets de rellevància jurídida que es van debatre durant el procés i el judici i que afectaven a la validesa de la medició sonomètrica que donava cobertura a la sanció imposada a la taverna.

Així les coses, des de la FECASARM entenem que la sentència va deixar de pronunciar-se sobre si la medició acústica va ser o no correctament realitzada ja que el mateix tècnic que la va portar a terme va reconèixer en l'acte de judici que no havia fet constar el soroll de fons, aspecte clau ja que a partir d'aquest es calculen el nombre de decibels que l'activitat sobrepassa el límit legal i en funció dels mateixos es calcula la sanció.

Un altre aspecte sobre el que  considerem que la resolució judicial s'hauria d'haver pronunciat i no ho va fer, va ser el de la capacitació i formació del tècnic municipal que va portar a terme la mesura sonomètrica, atès que si bé tenia el títol d'enginyer industrial, el mateix no va acreditar tenir cap tipus de formació en matèria d'acústica ni cap acreditació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

I el tercer aspecte que hem exposat en el nostre recurs es que considerem totalment inacceptable, en un Estat de Dret, que el mateix tècnic que va realitzar la medició sonomètrica posteriorment fos instructor de l'expedient sancionador, violant l'obligació de mantenir total imparcialitat, neutralitat i objectivitat que es pressuposen en tot instructor d'un expedient sancionador. Però es que amb aquesta violació no n'hi va haver prou ja que, segons també hem denunciat en el nostre escrit de recurs reiterant el que varem exposar en l'acte de judici, el mateix tècnic que va fer la medició sonomètrica i va ser instructor de l'expedient sancionador també va declarar en nom de l'alcalde del municipi sr. LLuis Puig, i després també va declarar com a testimoni, quedant-li només "dictar la sentència" tal i com hem manifestat sarcasticament en el nostre recurs remès al Tribunal Suprem.

No volem deixar de fer esment també a un darrer punt que hem exposat davant el Suprem i es que, quan se li va preguntar al tècnic i instructor de l'expedient sancionador per que mai havia fet constar la data en la que va tenir lloc la mesura sonomètrica en el plec de càrrecs i en el decret d'imposició de la sanció, literalment va dir que "la infracció va ser superar 10 decibels els límits permesos, sense que importés la data en que va succeir", frase que podriem titllar de "lapidària" quan prové d'un tècnic que segons ha quedat pal·lès fa el què vol i quan vol a l'Ajuntament amb total permisivitat dels polítics que governen l'Ajuntament, fet que esdevé molt "perillòs" quan hi ha en joc la supervivència d'una empresa i de tota una família que viu de la mateixa.

Per tots aquests motius, hem demanat al Tribunal Suprem que declari nul·la la sentència dictada pel jutjat contenciós administratiu de Girona i que obligui al mateix a dictar-ne una altra tenint en compte aquests aspectes jurídics que varen ser objecte de debat en el procediment i que, per tant haurien d'haver estat tinguts en compte a l'hora de dictar-se la mateixa.
 
Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 902.099.500 o bé al 670.703.370.

 

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h