Please reload

Entradas recientes

El Major Trapero, Sergi Roberto, Ferran Adrià i els germans Roca i el Petit Príncep, entre les noves figures de Caganer.com d’aquest Nadal

November 8, 2017

El Major Trapero, els presidents d’Òmnium i l’Assemblea Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, els germans Joan, Josep i Jordi Roca, el cuiner Ferran Adrià o Darwin són algunes de les novetats que Caganer.com ha elaborat per aquest Nadal coincidint amb els 25 anys de l’empresa, situada a Torroella de Montgrí. Avui s’han donat a conèixer prop d’una cinquantena de noves figures que un cop més converteixen personatges famosos del món de la política, de l’esport, artístics o de la ficció, en caganers del pessebre.

 

 

Els creadors de Caganer.com segueixen de ben a prop l’actualitat i és per això que aquest 2017, a més a més de la dels dos “Jordis”, han creat les figures d’altres polítics del moment, com ara el president de Canadà, Justin Trudeau, el president de França, Emmanuel Macron, el primer ministre turc Recep Tayyip Erdogan, el president veneçolà Nicolás Maduro i el mandatari Nord-Coreà Kim Jong-un. Anna Gabriel (CUP) i Gabriel Rufián (ERC) també tindran la seva figura enguany.

 

En l’àmbit esportiu, Caganer.com ha creat les figures dels jugadors blaugrana Sergi Roberto i Arda Turan i, també, la d’un seguidor del FC Barcelona amb la bandera alçada. Pel que fa a altres esports, hi ha novetats com un jugador de rugbi, un home que fa surf i un noi i una noia practicant surf de neu.

 

En ficció, destaquen els personatge de Star Wars Chewbacca i el sr. Spock de Star Trek. També hi trobem figures de còmic com Ladybug i Cat Noir, l’Arale, el popular gat Garfield, Pinotxo, Lucky Luke i el Petit Príncep.

 

Per aquesta temporada també s’han ampliat les figuretes dedicades al món de les professions creant versions femenines de les ja existents en homes. Hi ha la de l’advocada, la de la policia nacional, l’arquitecta, la treballadora d’ambulàncies (SEM), l’agent rural, una dentista i una treballadora de Correus.

 

Entre les figures de caràcter més tradicional, com a novetat 2017 hi ha el catalanet i la catalaneta, dos nens petits amb barretina i faixa. Del catalanet hi haurà una versió disponible amb imant. També hi serà present el món casteller amb un pilar de quatre.

 

Els videojocs també formaran part de les novetats d’aquest Nadal amb personatges de videojocs com Sonic, Luigi i Pacman. També, la popular icona del whatsapp amb forma de gelat de xocolata.

 

En total, són prop d’una cinquantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí i enllestits en col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana de Palafrugell i la Fundació Altem de Figueres i amb el centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres. Els usuaris d’aquests centres contribueixen en el pintat a mà de les figures.

 

Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l’empresa del Baix Empordà com a figures artesanes “elaborades de forma manual, individual o en petites sèries”.

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h