Please reload

Entradas recientes

Begur destina un terç del pressupost del 2018, quasi 4 milions, a inversions reals

November 8, 2017

 

El ple de l'Ajuntament de Begur aprova inicialment, amb el vot afirmatiu del govern i l'abstenció de l'oposició, el pressupost municipal de l'any vinent, que puja a 12.639.500 euros, dels quals quasi 4 milions es destinen a inversions reals. Entre les principals accions programades destaca la urbanització de Mas Mató, amb 3 milions d'euros. Altres inversions importants són la caldera de calefacció de l'escola Doctor Arruga (150.000 euros), la reforma de la plaça del carrer Sant Pere (85.000), l'ampliació cementiri de Begur (60.000), la implantació de la fibra òptica (50.000), l'arranjament voreres a Sa Riera (35.000) o les millores al cementiri d'Esclanyà (15.000). Amb el pressupost del 2018, l'endeutament municipal es reduirà "fins arribar entre un 16 i un 18 per cent", ha recordat l'alcalde, Joan Loureiro.

 

"El Mas Mató és una de les urbanitzacions més antigues i més malmeses del municipi", ha manifestat l'alcalde per justificar el projecte de millora. De la inversió, la major part, 2,7 milions, seran assumits pels veïns amb quotes d'urbanització, i la resta, 300.000, pel municipi. Però també ha volgut destacar el darrer pagament per rescatar la concessió de l'aparcament cobert de l'11 de Setembre, amb 100.000 euros i la partida per la caldera de biomassa per a l'escola, amb un ajut de la Diputació de Girona, a través d'Europa, de 60.000 euros. "Podríem haver posat més inversions, però per complir amb la llei d'endeutament i despesa estatal no sobrepassem certes quantitats", ha afirmat Loureiro.

 

Al mateix temps, ha reconegut que el pressupost, que ha qualificat de "continuista", està "marcat pel Procés que està vivint Catalunya i condicionat per la reacció de l'Estat espanyol". En aquest sentit, ha justi el fet de congelar els ingressos davant l'actual "incertesa" que es viu al país, més quan és un municipi en què viu del turisme. Tot i la congelació, però, el mandatari confia amb nous romanents positius per poder continuar fent noves  inversions sostenibles

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h