Please reload

Entradas recientes

Nova Mostra de cinema etnogràfic a Sant Feliu de Guíxols

Els propers divendres 22 i dissabte 23 de setembre a les 20.00 h. a l’edifici del Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols, se celebraran dues sessions de filmacions de la Mostra de Cinema Etnogràfic.

Les dues sessions són d’entrada gratuïta i es realitzen en un escenari especial, el Tinglado del port, que allotja una locomotora i un vagó del tren de Sant Feliu inaugurat precisament fa 125 anys.

 

Per això, la primera de les sessions va dedicada a: EL TREN DE SANT FELIU (Data: 22 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h. Les filmacions de quatre cineastes amateurs ens evoquen les vivències d’aquells viatges d’una línia desmantellada el 1969.

 

Així doncs, la sessió del divendres  comptarà  amb la presència dels autors de les següents filmacions:

  • “El tren de Sant Feliu” (10:15 m.,  Jaumé Buixó, 1975)

  •  “Escapada en tren” (13:13 m.,  Toni Ferrer, 1965)

  • “Tren petit i feliç” ( 5:43 m.,  Alfons Hereu, 1967)

  • “Evocació” (11:00 m.,  Joan Capdevila, 1971)

 

El dissabte tindrà com a protagonista Galícia, enguany el país convidat al cicle Cinema Etnogràfic. Es projectarà UNA MEMÒRIA DELS TEMPS DEL WOLFRAMI (Data: 23 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h.).  El documental A memoria nos tempos do wolfram (Antonio Caeiro Rodríguez, 2003, 55’) queda vinculat d’alguna manera amb la ciutat de Sant Feliu, ja que fou el guixolenc  Ramon Tauler, que essent espia dels serveis secrets britànics, desenvolupà  tasques crucials en la zona gallega d’extracció d’aquest metall.  Aquest ha estat un documental que ha rebut nombrosos premis, i que explica com al començament de la 2ª. Guerra mundial, al voltant de les muntanyes gallegues d’extracció del tungstè, hi coexistiren miners, aventurers, guerrillers, policies i presos politics.

 

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h