Please reload

Entradas recientes

La festa i processó de la Verge del Carme de Begur

July 21, 2017

La festivitat de la Mare de Déu del Carme de Begur, amb la tradicional processó marítima, es farà demà dissabte dia 22, després que s’hagués d’anul·lar la setmana passada davant la previsió de forta tramuntana. El programa de la festa, que organitzen conjuntament l’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, el Club Marítim Sa Tuna, el Club Nàutic Sa Riera i l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera, serà el mateix que es va preveure fa set dies, on destaca l’embarcació que portarà la imatge de la Verge en processó, una goleta de 7 metres d’eslora de l’any 1922 que ha adquirit el pescador de Sa Tuna, Llorenç Sais. Fins ara, la imatge era transportada per les dues barques de pesca del nucli de Sa Tuna, on es va recuperar l’esmentada festa fa una desena d’anys.

 

 

La festa començarà a les 10,30 hores amb la sortida de les embarcacions engalanades del Club Nàutic Sa Riera cap a Sa Tuna. Allà, a l’entrada de la cala, esperaran les barques de Sa Tuna, amb la goleta portant la imatge, després de portar-la en processó des de la capella que hi ha al poble, que és municipal i està dedicada a la Verge. Un cop es trobin les embarcacions dels dos nuclis mariners, a les 11 del matí a es Punta des Plom, aniran plegades en processó marítima fins a es Furió de Fitó, on es farà la tradicional ofrena floral mentre sona la tenora. Després retornaran totes les embarcacions a Sa Tuna, on a l’esmentada capella tindrà lloc una petita cerimònia, presidida per mossèn Joan Pujol,  i es recordaran les dues persones del món pescador i mariner que han mort el darrer any als dos nuclis mariners. En acabar la celebració litúrgic, cap a les 12,30 hores, totes les barques sortiran cap a Sa Riera a completar la festa. A les 13 hores es farà una ofrena floral i cantada a la Mare de Déu del Carme a la majòlica de l’entrada de can Galí i de can Bellés. I tot seguit, hi haurà un aperitiu de germanor al local social del Club Nàutic.

 

 

Tornar a notícies

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h