Sergi del Río i el #movimentsolidaricalongecovid19

REDACCIÓ: El Nou

La iniciativa va sorgir a Calonge amb la Christie Demeuldre, la propietària de l’estudi de tatuatges on treballo. Ella va començar a fer mascaretes per a la família, posteriorment, en va fer pels veïns. Més tard s’hi va afegir el seu marit, Samuel Sabater i jo, ja que ens va semblar que més gent en podia necessitar.

 

Actualment disposem d’un equip de 300 voluntaris i voluntàries, d’arreu del Baix Empordà, que ajuden a tallar, cosir i repartir les mascaretes, entre d’altres tasques. La primera empresa que ens va oferir material per a la realització d’aquestes mascaretes va ser Robin Hat, de Rubí. Per anar a recollir aquest material, vam necessitar permisos de circulació especials. A posteriori, hem rebut donacions de diferents empreses i particulars.

 

Els ajuntaments de Calonge, Palafrugell i Mont-ras, també han aportat el seu gra de sorra amb la compra de materials. La bugaderia de Mont-ras és l’empresa que desinfecta les mascaretes i molt aviat la bugaderia de Palafrugell també ens ajudarà en aquest procés. La roba de cotó és la que més utilitzem per a confeccionar mascaretes pels ciutadans i així prevenir i evitar el contagi del COVID-19.

Vam considerar que els serveis d’emergència (policies, protecció civil, geriàtrics, hospitals, supermercats, etc.) havien de ser els prioritaris, ja que treballen a primera línia. Un cop coberts, vam continuar amb les llistes de les farmàcies de les persones d’alt risc. A Palafrugell, la Creu Roja i el CDR Peix Fregit col·laboren repartint les mascaretes a les persones més vulnerables. Actualment confeccionem una mitjana de 600 mascaretes al dia i estem molt contents, ja que noves empreses i persones se sumen a la iniciativa.

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h