Reportatge Fundació Cuixart

REDACCIÓ AÏNA GALCERAN · Fotografia: Studio 77

Studio 17, l'evolució d'un comerç familiar

Poc es podia imaginar Àngel Sàbat Gelpí, quan va obrir l'any 1952, la que seria la primera botiga turística de Calella, al carrer Bofill i Codina, tot el recorregut que aquesta tindria fins a arribar a convertir-se en l'actual Studio 17. La botiga en qüestió duia per nom “La Artesanía” i un dels plats forts eren els souvenirs, com per exemple, els joiers, creus, cors, tots fets amb caragolets de mar. També s'hi venien articles de platja com tovalloles, para-sols, etc.

No hi faltaven productes de collita pròpia com eren les estrelles de mar que Sàbat agafava a palangre i després dissecava. Fins i tot, closques de tortuga que s'arrapaven a les nanses. Fet a mà, hi havia cabassos, jambines i pantalles de jonc i verga.

 

Amb esforç i dins les possibilitats del moment, el negoci no anava malament del tot. Tant és així que l'any 1956 es va obrir l'altra botiga anomenada “Alfer”, també al carrer Bofill i Codina. Aquesta ocupava una quarta part de l'actual que és fruit d'una renovació feta l'any 1972. Tot i que hi continuaven venent souvenirs, també hi venien calçat i banyadors.

Amb el pas dels anys tot ha anat evolucionant i, la venda, que no és cap excepció, ho ha fet cap a un altre tipus de gènere. Així doncs, l'any 2000, al local original s'hi va instal·lar la botiga “Studio 17” especialitzada en la venda al detall de roba i calçat de moda per a tot tipus de públic (infants i adults). Per tal de donar continuïtat a les col·leccions d'hivern, a Palafrugell s'hi va obrir una segona botiga l'any 2002.

 

En l'actualitat, Studio 17 i Alfer són dues botigues multimarca, una oberta tot l'any, l'altra durant la temporada de primavera-estiu. Les dues, orientades cap a un tipus casual wear amb col·leccions tant de roba, com calçat, bany, articles de platja... Algunes de les marques que en destaquen són Brikenstock, Napapijri, Jott, Blauer, Scotch & Soda, Havaianas, Crocs, Toni Pons, Enrocats, MC2...

 

Tot i l'augment de les compres per Internet, Studio 17 i Alfer mantenen una gran clientela fidel al seu comerç, després de setanta anys de trajectòria. És per això, que a través d'aquest mitjà aprofiten per agrair als seus clients la confiança dipositada en ells durant tots aquests anys.

2.PNG
3.PNG
4.PNG