Circusland, inaugura a Besalú el Museu més gran d'Europa

REDACCIÓ EL NOU · Fotografies: Pepo Segura

Neix Circusland, el museu més gran d'Europa dedicat a les arts escèniques. El museu va obrir les seves portes a Besalú el passat mes de desembre,culminant un vell somni de Genís Matabosch que no va ser possible ni a Figueres ni a Girona, però que ha acabat veient la llum en l'antic monestir de Sant Pere gràcies a una inversió d'1.700.000 euros.

Els visitants de Circusland es trobaran amb un viatge per la història del circ explicat a través de les peces que ha anat aplegant en Genís Matabosch. De l'anella circular per a cavalls d'Astley, «Artistes arribats des de les places» com acròbates, equilibristes, pallassos o funambulistes van anar conformant un espectacle cada cop més semblant a l'actual circ. El 5 de setembre de 1770 ja es va veure per primer cop a Catalunya.

Les diferents especialitats del circ van apareixent en les diferents sales del museu, començant per la impressionant maqueta de 50 metres quadrats del circ Gleich, que voltava per tot Europa a principis de segle XX fent parada a Barcelona en l'exposició del 1929.

 

Però també el vestit de Norman Barrett, que als seus 85 anys, continua en actiu com el director de pista més reconegut del món, rècords del gran pallasso soviètic Yuri Nikulin, que just quan s'inaugurava Circusland hauria complert 99 anys, o del català Josep Oller que «encara que a França això no us ho explicaran mai», va ser el fundador del Moulin Rouge parisenc.

 

La sala dels acròbates, amb una darrera peça «arribada fa només tres dies» dels reconeguts Hermanos Martínez, la dels animals amb reproduccions d'elefants i lleons que han estat domats en pistes d'arreu del món...

 

Un museu únic a Europa, segurament comparable a només dos dels Estats Units, i que també vol servir com a centre d'estudi del circ atès que tots els arxius de la Circus Arts Foundation estan allà a disposició d'investigadors per posar «el focus sobre temes concrets» que permeti fer futures exposicions temporals

HORARIS

Divendres i dissabte de 10 a 19 h ·

La resta de dies de la setmana de 10 a 18 h

Més informació a: www.circusland.org

VENDA D’ENTRADES https://circusartsfoundation.koobin.com/?idioma=CA&act=1

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h