Arròs negre amb calamarsons

Canana amb flor de carbassó i vinagreta de llimona amb fines herbes

Aquesta recepta és com un joc doncs ningú espera que hi hagi la canana dins la flor, en canvi la flor simula una canana o un calamar. Podeu utilitzar calamar si no trobeu canana. Tot i que jo utilitzo la canana perquè m’agraden les seves potes i alhora donem valor a una espècie no gaire estimada pel comerç.

Peus calçats

INGREDIENTS

  • 200 gr. d’espardenyes

  • 8 peus de porc

  • 2 tomates grosses

  • 4 grans d’all

  • 1 branca de julivert

  • 2 fulles de llorer

  • 1 cullerada de sucre

  • Sal

  • Pebre blanc

  • Oli

  • Aigua

Coca de foie amb poma del Baix Ter i amanida de germinats

INGREDIENTS

  • Coca de pa de vidre

  • 50 gr. micro brots d’enciam

  • Germinat d’alfals i de ceba

  • 1 poma Golden

  • 250 gr. de sucre

  • Vinagreta de balsàmic

  • Sal Maldon

  • Reducció de balsàmic de poma

  • Foie gras mi-cuit

Llenguado amb guacamole

INGREDIENTS

  • 1 unitat 400-500 gr de Llenguado

 

Salsa llenguado

  • 4 espines de llenguado

  • 2 l. aigua

  • Xantana

  • Oli d'all100 gr. de pèsols

 

Guacamole

  • 435 gr. d'alvocat

  • 20 gr. suc de llimona

  • 3 gr. de Tabasco

  • 20 gr. d'oli d'oliva

  • Sal

  • Pebre

 

Oli d'all

  • 1 l. d'oli

  • 300 gr. d'all

GUIA GASTRONÒMICA

Llobarro rostit amb calçots

Ingredients per 2 racions

  • Llobarro (4 filets)

  • 200 gr. de tomates madures

  • 4 cullerades d’oli d’oliva

  • 8 calçots

  • 2 alls

  • 1 branca de farigola o orenga

  • 2 cullerades petites de sucre

  • Sal i pebre

Tàrtar de sèpia

Ingredients per a 4 persones

  • 500 gr. de sèpia

  • 70 gr. de trompetes de la mort

  • 2 anxoves

  • 1 cullerada de pinyons

  • 4 cullerades d'algues

  • 2 cullerades d'oli d'oliva

  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena

  • Sal i pebre

Suquet de Peix Can Simón

Ingredients per a 4 persones

  • 4 rodelles de rap

  • 4 rodelles de lluerna

  • 4 rodelles de llobarro

  • 4 gambetes

  • 4 escamarlans

  • 5 grans d'alls

  • Un xic de julivert

  • 2 tomàquets madurs

  • 1 Pebrot verd

  • 1 kg. de patates vella

  • Un brinc de safrà

  • Oli d'oliva

  • Brou de peix

  • 25 gr. d'ametlles torrades

  • 2 carquinyolis

  • Sal i pebre

Galtes de porc desossades amb peres al vi

Ingredients per a 4 persones

  • 20 galtes de porc

  • 8 cebes

  • Sal

  • Pebre

  • 4 porros

  • 1 cabeça d’alls

  • Mig api

  • 10 pastanagues

  • 2 l. de vi negre

  • Mitja teula de xocolata negre

  • Canyella

  • Romaní

  • 1 pell de taronja

  •  10 tomates rostits

  •  5 l. de caldo de vedella

Mitja llagosta a la brasa amb amanida de llagosta

Ingredients per a 4 persones

  • 4 llagostes de 500 gr/ unitat

  • 80 gr. micro mezclum

  • 10 cl. oli d’oliva verge

  • 1 gr. de sal Maldon

  • 120 gr. tomata de cor de bou

  • Sorra de Plancton

  • Falses tomates d’alvocat

  • Cruixent d’all blanc

Saltejat de faves, cua de llagostí i calamar de potera

INGREDIENTS (1 persona):

  • 1 calamar de potera

  • 6 cues de llagostins pelades

  • 1 dent d’all

  • 1 cullerada de salsa de tomata

  • 1 got de vi blanc petit

  • 100gr de faves prèviament confitades en oli

Arròs amb gamba

INGREDIENTS:

  • 320 gr arròs Nembo

  • 3 ceba de Figueres

  • Una cullera sopera d'oli de Pau

  • 1 cullera sopera d'all i julivert

  • 300 gr. de sèpia

  • 50 gr. de ceps

  • 50 gr. de favetes

  • ¼ de pollastre desossat

  • 4 gambes mitjanes de Palamós

Recepta de vieires amb melós de patata

i ceba caramel·litzada

INGREDIENTS:

  • 1 plat.

  • 1 patata

  • 10 grams de mantega

  • 1 cl de llet de nata

  • 1 ceba

  • una mica d’oli i sucre.

  • 3 vieires per cap.

Gambes amb amanida d'algues, miso, poma verda i flors

INGREDIENTS:

  • 12 gambes mitjanes

  • Cibulet

  • 180 gr. d’algues

  • Salsa de miso blanc

  • Salicornia

  • Sal

  • Oli d’oliva

  • 2 pomes verdes

  • 1 llimona

  • 30 gr. de sucre

  • 20 gr. de mantega

  • 4 flors de pensament o similars

Arròs negre amb calamarsons

INGREDIENTS per 4 persones:

  • 400 gr. d’arròs carnaroli de l’Estany de Pals

  • 500 gr. de ceba

  • 400 gr. de calamarsons

  • 1,5l. de brou de marisc

  • 1 raig d’oli d’oliva verge extra

  • 1 cullerada d’all

  • 1 cullerada de julivert

  • 1 cullerada de tomata concentrada

  • 1 cullerada de tinta de calamar

  • sal

  • pebre

Carpaccio de gambes de Palamós

Ingredients:

  • Gambes de Palamós

  • Sal: Tpt potes de Gambes,  Tpt sal maldon fumada

  • Carpaccio: 70g carn de gamba, 10g Oli de téearlgrey

  • Salsa:1kg Caldo caps de gamba, 300g Mirin, 300g soja

  • Cruixent:Potes del cap

  • Aire:1L d'aigua, 30g de sal, 7g lecite

Recordant el bacallà de Quaresma

Ingredients:

 

  • 1 llom de bacallà al punt dessalat de 250g La pell del bacallà 200g de cigrons bullits

  • 1 rovell d'ou

  • 1 clara d'ou

  • 10 unitats de pinyons torrats

  • 2 fulles d’espinacs

  • 1/2 patates bullides

  • 1 cullerada petita d’allioli extra verge  c/s

  • Sal C/s

Musclos i escopinyes amb escabetx i taronja

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h