Els raigs de sol són importantíssims per les tortugues

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Les tortugues formen part de la classe dels rèptils i per tenir-les com cal serà important conèixer bé algunes pràctiques del seu maneig, com ara l'alimentació, saber per què és important el sol, etc.

Quina cosa hem de tenir en compte per un bon maneig?

És molt important que rebin directament raigs del sol perquè a part d'aportar beneficis psicològics i de comportament, els raigs UVA són essencials per la producció de vitamina D que és imprescindible pel metabolisme del calci. Que el sol arribi a les tortugues a través del vidre d'una finestra no serveix, ha de ser directe. Així, si no tenim les tortugues a l'aire lliure, haurem de tenir alguna làmpada especial al terrari, encara que no és el mateix, o bé posar-les a l'exterior una estona cada dia perquè els hi toqui el sol directament.

Què mengen les tortugues?

Mengen tot tipus de verdures i fruites com per exemple enciam, tomàquet, pastanaga, meló, poma, etc. Per completar l'alimentació podrem donar alguns grans de pinso de gos o cargols o insectes (si estan a l'aire lliure, aquest tipus de proteïna animal ja la trobaran al medi). A part, també els posarem un recipient amb aigua.

On les haurem de tenir?

El millor lloc serà tenir-les a l'aire lliure i pot ser bo fer un tancat per evitar depredadors. Si les tenim en terraris, serà important pensar en una mida adequada. Sigui on sigui que les tinguem, proporcionarem un refugi a les tortugues perquè puguin amagar-se si noten perill, resguardar-se de la calor en moments determinats, o per quan hivernin

mendieta.PNG

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h