Quim Casellas

Xef del Restaurant Casamar

Restaurant situat sobre la magnífica badia de Llafranc, disposa d'una terrassa amb espectaculars vistes. Posseïdor d'una estrella Michelin, ofereix una proposta de qualitat en què el respecte pel producte i per la seva elaboració és prioritari. Complementa la seva oferta amb una carta de vins amb prop de 400 referències locals i internacionals.

Com va ser els teus inicis en el món de la cuina? 

 

De jove mai m'havia plantejat ser cuiner. No era un bon estudiant i durant els estius treballava a l'hotel dels meus pares, el Casamar de Llafranc i, a l'hivern, un cop acabats els estudis, vaig anar a treballar amb en Joan Piqué, amb ell va ser amb qui vaig descobrir el bonic món de la cuina, en Joan es va convertir en el meu mestre, i referent. Durant les temporades d'hivern vaig passar per restaurants com Can Bosch de Cambrils, i per les cuines de grans xefs com Jean Luc Figueres, Carles Gaig, Joan Roca, Fermí Puig... i de tots ells he pogut aprendre i adquirir una visió més àmplia que m'ha permès atrevir-me a noves experiències

.

La nova reforma de la cuina Quim 

Després de 22 anys, dedicat al món de la cuina, puc dir que tinc la cuina dels meus somnis. La primera reforma es va fer quan jo tenia 20 anys, i aquest 2018 hem fet un altre canvi espectacular. Puc dir que el trajecte ha estat divertit, fins a arribar a l'objectiu marcat, i això és molt important. Tinc uns copilots importants al meu costat, la Maria (cap de sala) –la meva germana–, un molt bon equip i uns pares que ens han deixat fer i equivocar-nos. Durant aquests anys hem après, hem crescut, i hem arribat a fer realitat molts somnis gastronòmicament parlant, com l'estrella Michelin i reconeixements que hem rebut. Vull agrair als meus pares tota la confiança que han dipositat sempre en nosaltres.

Projectes solidari

L'Entaulats, Cuinar amb el Cor, es va iniciar amb l'Edu Rosselló, un amic català instal·lat a Madrid, que em va demanar de col·laborar amb el seu projecte i vaig acceptar. D'aquí va sorgir la idea de poder fer-ho a casa, a Palafrugell. El primer any ho vam fer per als nens, dos anys amb el Centre Tramuntana i el quart any amb la gent gran. Ara, ja estem treballant amb el 5è Entaulats amb molta il·lusió!

Com definiries la cuina empordanesa?

Està en un moment excel·lent per la feina que han fet en Ferran Adrià i en Joan Roca. La Cuina Empordanesa és una cuina rica, sana i de temporada. Tenim bon peix, tenim bona horta, bona carn i bon vi.

Què podem degustar aquest mes de novembre?

Estem preparant una carta de colors de tardor-hivern: pintades, bolets, caça, castanyes, moniatos, la tòfona, la garoina... podreu trobar-hi també el Niu, típic de Palafrugell. 
 

REDACCIÓ EL NOU · FOTOGRAFIA CUINA DE L’EMPORDANET

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h