10 qüestions que cal saber dels pneumàtics d'hivern 

REDACCIÓ AMIC · gencat.cat

Recordem que el risc d'accident es multiplica per 5 en carreteres humides i per 10 en carreteres nevades o gelades.El pneumàtic és l'únic punt de contacte entre el vehicle i la carretera. La superfície de contacte del pneumàtic amb el terra és equivalent a la mida del palmell d'una mà. Amb pluja, neu o gel els neumàtics estàndards es tornen encara més vulnerables, perdent eficàcia en adherència i tracció. Quan la temperatura baixa de 7ºC es recomana muntar pneumàtics d'hivern. Però per què muntar pneumàtics d'hivern? 

1 Més comoditat: Són fàcils de muntar, no suposa cap esforç.


2 Més seguretat: Proporcionen major adherència i un menor risc d'aquaplanning.


3 N'hi ha prou amb equipar el cotxe amb 2 pneumàtics d'hivern?: Els fabricants recomanen equipar-lo amb 4 per prevenir qualsevol risc.


4 · Muntatge, desmuntatge i què en fem a l'estiu: El taller de confiança ens pot fer el muntatge i guardar-los a les seves instal·lacions. 


5 · Obligatori a Andorra, recomanat a les comarques del Pirineu: A Andorra és obligatori; a les comarques del Pirineu es recomana equipar-los.

6 · Quan duren?: La duració varia en funció de la conducció i de l'ús que se'n fa. 

 

7 · Les fundes de neu: un dispositiu antilliscant alternatiu. Estan pensades per utilitzar-se en moments puntuals. El muntatge és senzill i ràpid.

 

8 · L'alternativa clàssica: les cadenes metàl·liques: Les cadenes s'han de posar a les rodes de tracció i requereixen un muntatge més complicat. 
 

9 · Recomanacions per conduir sobre neu: Deixar més distància amb el vehicle de davant, seguir el traçat dels altres vehicles...

 

10 · Són més cars els pneumàtics d'hivern? Els pneumàtics d'hivern són un 15% més cars que les cadenes. 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

DIRECCIÓ

 

Carrer Picasso 31

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

administracio@elnou.cat

Tel: 972 610 204

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h i 16h - 19h