top of page

Què han de menjar les mascotes?

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Actualment hi ha moltes opcions d'alimentació per les nostres mascotes i per estar segurs que ho fem bé, la dieta bàsicament ha de complir dues premises, que sigui EQUILIBRADA i de QUALITAT. Si aconseguim que sigui així tindrem la nostra mascota sana que és el nostre objectiu.

Com la farem equilibrada?

Haurem d'equilibrar greixos, proteïnes, minerals, vitamines, etc en funció de l'etapa de vida, un cadell, un gos senior o una gossa en gestació, no necessiten el mateix.

 

També és important equilibrar la quantitat d'omega 3 i omega 6 de la dieta que són importants per moltíssimes coses, com per tenir una bona pell i pèl, pel desenvolupament dels cadells i també per gossos amb artrosi.

ddddd.PNG

A més a més, per equilibrar bé una dieta tindrem en compte qui estem alimentant perquè, per exemple, la dieta d'un gat ha de tenir taurina obligatòriament.

I de qualitat?

La procedència de tots els aliment ha de ser de qualitat. A vegades més proteïna no significa millor, el que és important de veritat és que la proteïna sigui de qualitat, d'alt valor biològic. De la mateixa manera que els cereals també són necessaris perquè poden ser una font d'energia fàcilment digerible i perquè també poden ser una bona font de fibra. Una altra cosa és que hi ha gossos intolerants que han de fer una dieta sense però en termes generals no cal evitar-los, ni tampoc fan que una dieta sigui dolenta.

Quanta quantitat han de menjar?

La quantitat de menjar vindrà determinada per la mida de la mascota i també per l'edat. Cal evitar sempre l'obesitat, cosa que també vol dir que a part de mesurar bé la quantitat de menjar no afegirem restes dels nostres àpats al de les mascotes perquè llavors els hi donem massa quantitat.

mendieta.PNG
bottom of page