Puc fer una estora amb el pèl que li cau!

ANNA MENDIETA · Veterinària - Col. GI-891

Arriba la tardor i amb ella la muda, una caiguda de pèl desmesurada, que ens pot arribar a semblar patològica. Aquesta muda vindria a ser com un canvi d'armari, es treuen la rebequeta d'estiu per posar-se l'abric d'hivern i a la primavera això tornarà a passar però a l'inrevés. Totes les espècies muden: gossos, gats, conills, etc.

Què podem fer?

Evitar al cent per cent la muda és impossible però podem ajudar les nostres mascotes durant el procés. Podem donar-los vitamines per aconseguir una pell sana ben hidratada i fer que el pèl nou surti més brillant i fort. Aquestes vitamines són els àcids grassos omega3 i omega6, que podem trobar enriquint l'alimentació, concentrats encàpsules, en olis etc.
A més a més raspallar-los cada dia ajudarà a treure la capa de pèl mort i aconseguirem que tinguin menys picor i sobretot disminuirem la caiguda de pèl per tota la casa. 

La muda pot suposar algun problema concret?En el cas dels gats o els conills hem de vigilar molt aquesta època perquè ells es llepen constantment tot netejant-se i poden empassar massa pèl fent les famoses 'boles de pèl'. Els conills no poden vomitar i per tant una bola de pèl pot comportar un problema greu d'oclusió intestinal, en el cas dels

gats és diferent perquè sí que poden vomitar i no sempre acaben a quiròfan. Per això és important raspallar-los, per emportar-nos l'excés de pèl mort i evitar ingestió excessiva. Evitar el sedentarisme i l'estrés també és important en aquest aspecte.

A totes les races els hi cau igual?

Podem diferenciar entre les races de pèl curt o les de pèl llarg i la veritat és que hi ha algunes races de gos que no perden pèl, com per exemple el canitx o el gos d'aigües. En el cas dels gats hi ha la raça esfinx, que no és que no li caigui sinó que directament no en té.

1.png
mendieta.PNG