Toni Soler obrirà dissabte la VIII Setmana dels Rahola

La VIII Setmana dels Rahola ofereix un programa farcit de propostes d’actualitat: el tractament de l’emergència climàtica en els mitjans de comunicació o el paper de les xarxes socials com a font d’informació dels més joves en són els exemples més destacats. Però si per alguna cosa destaca aquesta edició és per la diversitat dels temes escollits i per la qualitat dels ponents, amb primeres espases en tots els actes. Així, per posar només un exemple, obrirà la Setmana el comunicador Toni Soler.


També cal remarcar l’homenatge que es retrà a un dels grans representants de l’humor gràfic català: Jordi Soler, fotògraf, dibuixant i periodista. A l’entorn d’aquest homenatge es reuniran tres grans dibuixants més: Ferreres, Kap i JAP.La Setmana dels Rahola (organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona —UdG— i la biblioteca pública Carles Rahola de la ciutat) s’ha presentat avui en un acte en què han participat Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, i Joan Ventura, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. També hi han assistit Ramon Girona, vicedegà de la Facultat de Lletres de la UdG, i Sílvia Sanahuja, directora de la biblioteca pública Carles Rahola de Girona.


El primer acte de la VIII Setmana dels Rahola tindrà lloc aquest dissabte, 8 de febrer, a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, i serà protagonitzat per Toni Soler, director dels programes Polònia i Està passant, de TV3, que conversarà sobre «L’humor necessari» amb la periodista Clara Sánchez-Castro.


Per al dimecres 12 de febrer s’ha programat una taula rodona protagonitzada per tres periodistes especialitzades en crònica negra: Rebeca Carranco, Anna Punsí i Tura Soler, que descobriran el dia a dia de la seva feina i algunes de les anècdotes més curioses que han viscut. El periodista Jordi Grau, vicepresident de la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes, moderarà la conversa.


L’endemà, 13 de febrer, es commemorarà el Dia Mundial de la Ràdio amb una taula rodona organitzada pels Amics de la Unesco i Ràdio Vilablareix dedicada al tema d’aquest any: «Ràdio i diversitat», que es farà al Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix.

Dues figures claus en la defensa del medi ambient, Martí Boada i Jordi Sargatal, encetaran la recta final de la Setmana dels Rahola parlant, el dilluns 17 de febrer, sobre la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la resposta a l’emergència climàtica, en una conversa que conduirà la periodista Mar Camps.


L’endemà, el dimarts 18, serà el torn de l’homenatge al fotògraf, dibuixant i periodista Jordi Soler, també conegut com a Hèlios. Soler és el creador de la tira sobre Sísif, que des de l’any 1982 es publica diàriament a El Punt Avui; un personatge que canvia de roba i de fesomia a cada vinyeta i que manté diàlegs impossibles amb altres personatges tan surrealistes com ell.


Tornar a notícies

3 vistas0 comentarios