Sant Antoni celebrarà la VI Cantada d'Havaneres i Boleros al paratge del Collet

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit mantenir la Cantada d'Havaneres i Boleros de Sant Antoni, que enguany arribarà a la sisena edició amb un canvi d'emplaçament per complir amb les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid19. La cantada aquest estiu canviarà d'emplaçament i deixarà la platja de Sant Antoni per celebrar-se al paratge del Collet. Aquesta decisió permetrà mantenir les dues nits de concerts, amb un aforament limitat i amb entrada prèvia gratuïta. Per poder complir amb les mesures de seguretat l'aforament es limitarà segons la normativa vigent en el seu moment en un espai ampli i a tocar del mar com és el paratge del Collet. Les entrades per les dues nits de concerts seran gratuïtes i s'hauran de retirar prèviament a les oficines de Turisme i de Cultura a partir del 6 de juliol.
La Cantada d'Havaneres i Boleros de Sant Antoni tindrà lloc els dies 17 i 18 de juliol a les 22 h. La nit del divendres 17 de juliol la protagonitzaran els grups Peix Fregit, Les Anxovetes i Port Bo, mentre que dissabte 18 de juliol actuaran els grups Boira, Neus Mar i Arjau. El repertori de les dues nits s'endinsa en algunes de les haveneres i boleros més coneguts.


La cantada està organitzada per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sota la direcció i presentació del periodista Francesc Sànchez Carcassés, qui també conduirà la retransmissió de la cantada el dissabte a través de Televisió Costa Brava i de la Xarxa de Televisions Locals. Aquest esdeveniment arriba a la sisena edició com una de les ofertes musicals de l’estiu més consolidades de la Costa Brava. Enguany serà la quarta vegada consecutiva que es programen dues nits seguides d’havaneres i boleros, i aquest any la cantada de Sant Antoni serà la única que celebra dues nits de concerts a Catalunya.


DIVENDRES, 17 de juliol

PEIX FREGIT

Més de 40 anys de trajectòria avalen aquest grup d’havaneres, si bé és cert que al llarg dels anys han anat canviant els components del grup, sempre ha mantingut un estil propi, una manera de fer que l’identifica. Actualment està format per Pere Molina -primera veu i guitarra-, Norbert Torrecillas -segona veu i acordió – i Jordi Tormo -tercera veu-. El seu repertori inclou havaneres, valsets mariners, sardanes, cançó marinera i de taverna.


LES ANXOVETES

Les Anxovetes som un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona. Cantat íntegrament en femení, està format per Marta Pérez (veu aguda/mitja), Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i Tona Gafarot (veu greu), així com el guitarrista Salva Gallego, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Xevi Salvatella, els seitons del grup. El propòsit del grup és cantar les havaneres clàssiques i tradicionals, d'una manera fresca i amb el toc d'originalitat que li proporcionen les veus femenines.


PORT BO

El Port Bo neix l’any 1966 amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. Amb més de cinquanta anys a l’esquena, el grup continua amb un nivell de gran qualitat i un repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella format per havaneres, clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes i cançó catalana.DISSABTE, 18 de juliol

NEUS MAR

Neus Mar s’endinsa en un món tradicionalment de veus masculines aportant una visió diferent però mantenint l’essència del gènere. Música cubana, boleros, havaneres clàssiques i actuals, en català i en castellà, unint la tradició amb un estil renovador i personal.


ARJAU

Fundat l’any 1997 per Jordi Rubau i Jordi Grau, proposa, des del seu inici, una manera respectuosa i pròxima d’entendre l’havanera. Amb la incorporació, aquest any, de Josep Ma. Batlle en substitució d’en Xiqui Ramon, veu d’una dilatada trajectòria, manté el mateix esperit interpretatiu i evoca els tercets clàssics de Calella de Palafrugell. Paraules és el seu darrer treball discogràfic.


BOIRA

Creat el 1998 i apadrinat per Jose Luis Ortega Monasterio, el Grup Boira és especialment conegut a les terres lleidatanes. La renovació constant del seu repertori és una de les caracteristiques del grup, que opta preferentment per les composicions mes actuals, sense oblidar les havaneres més tradicionals i conegudes. El grup està format per Ramon Bordes, segona veu, guitarra i director musical, Jordi Carulla, tenor i primera veu, i Antoni Castell, acordionista i tercera veu.


Redacció: Ajuntament de Calonge - Sant Antoni


Tornar a notícies

2 vistas0 comentarios

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h