Represa parcial del mercat setmanal de la Bisbal ambles parades de productes frescos d’alimentació

El mercat setmanal de la Bisbal d’Empordà tornarà a celebrar-se parcialment aquest divendres, 22 de maig, amb les parades de marxants que venen productes frescos d’alimentació i planter, que es redistribuiran pel nucli urbà de manera que es garanteixi la distància necessària, atesa la situació d’estat d’alarma pel risc de propagació de la Covid-19. Així, els carrers i places on s’ubicarà el mercat seran el carrer Cavallers, carrer Trinitat Aldrich, plaça del Castell, carrer Santa Maria del Puig, plaça Major, carrer de la Canonja, plaça Germans Sitjar i plaça Jacint Verdaguer.«Cal recordar que és responsabilitat de tots i totes mantenir a ratlla la presència de la Covid-19 al municipi i és important respectar les mesures de seguretat», ha explicat l’alcalde Enric Marquès a través del Ban Municipal de la represa del mercat setmanal. I és que serà obligatori fer ús de la mascareta i, sempre que es pugui, guants, així com rentar-se les mans abans i després de sortir al carrer, com a mesura de precaució. També es demana sortir en les franges horàries establertes per l’autoritat sanitària.


Els punts d’accés al mercat seran: el pont Vell, el carrer Prat de la Riba, la plaça Jacint Verdaguer, el carrer Sant Jaume i la plaça de la Llibertat. L’accés, el control de l’afluència i el compliment de les mesures socials de distanciament estaran controlats per agents de la Policia Local, així com voluntaris de Protecció Civil de la Bisbal d’Empordà i l’assentador municipal.


Les persones que vagin al mercat bisbalenc han de tenir present la necessitat de respectar la distància de 2 metres amb la resta de la gent i esperar torn formant cua de manera que només hi hagi una persona a primera línia de la parada. A més, serà el mateix venedor/a qui subministrarà els productes demanats. També cal evitar aturar-se de forma innecessària a les vies i espais d’ús públic i es demana portar la documentació personal, així com el certificat de declaració autoresponsable emès per la Generalitat de Catalunya.


A través del web municipal es poden consultar les mesures establertes en matèria de seguretat i higiene davant el risc de contagi i expansió de la Covid-19 en el desenvolupament de l’activitat de venda no sedentària. També es pot visualitzar el plànol provisional amb la nova distribució de les parades de marxants del mercat municipal bisbalenc.

Arran de la declaració d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus Covid-19, el consistori bisbalenc va suspendre el mercat setmanal el passat 20 de març. Vista la situació de desconfinament progressiu i un cop el municipi ha entrat a la fase 1 de la desescalada, l’Ajuntament ha optat per anar reprenent-lo gradualment, adoptant les corresponents mesures i garanties sanitàries.


Redacció: Ajuntament de La Bisbal d'Empordà


Tornar a notícies

3 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h