Palamós col·locarà llambordes de memòria

Palamós col·locarà llambordes de memòria en record dels veïns del municipi deportats als camps de concentració nazis.


El ple municipal realitzat el passat 21 de gener, va aprovar per unanimitat de totes les formacions polítiques representades al consistori, la instal·lació al municipi de les llambordes de memòria en record de les persones de Palamós i Sant Joan deportades als camps de concentració nazis.


Es tracta del projecte “Stolpersteine”, iniciat l'any 1992 a Alemanya, que es basa en l'elaboració de llambordes, de 10 cm per 10 cm, que estan fetes de formigó i són cobertes d'una fulla de llautó, en la qual es graven les dades essencials de l'homenatjat. Aquestes llambordes es col·loquen normalment la vorera davant el domicili o el lloc de treball d'aquesta persona que va ser víctima del nazisme.

Palamós té identificats nou veïns que van ser deportats als camps de concentració nazis durant la II Guerra Mundial. Es tracta concretament de: Josep Ballesta Pelegrí (St. Joan - alliberat), Llibert Felip Risech (St. Joan - mort al camp de Gusen), Lluís Ferrer Matas (deportat a Buchenwald, es desconeix si va sobreviure), Pere Homs Vilanova (mort al camp de Gusen), Joaquim Mas Pons (mort al camp de Gusen), Martí Noguer Maria (mort al camp de Gusen), Joan Pagès Moret (alliberat), Jaume Soler Juanals (mort al camp de Mauthausen), i Arcadi Sureda Rost (alliberat).


Els serveis d'Arxiu i de Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós treballen ara en la recerca de la informació que permeti saber, amb la màxima certesa, els llocs del municipi on vivien aquestes nou persones abans de ser deportades, o bé la ubicació dels que van ser els seus centres de treball.


Paral·lelament l'Ajuntament de Palamós encarregarà l'elaboració de les llambordes de memòria per a poder ser col·locades properament.


Tornar a notícies

19 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h