Palamós Ciutat Educadora inicia unacampanya per a sensibilitzar contra laviolència i el maltractam

El projecte Educatiu de Ciutat (PEC), "Palamós Ciutat Educadora", ha posat en marxa aquesta setmana una campanya informativa amb l'objectiu de poder sensibilitzar la ciutadania del municipi contra la violència i el maltractament a infants i adolescents.
Aquesta proposta es coordina des de la Taula per a la convivència infantil de Palamós, inclosa en el PEC i constituïda fa un any. Aquest òrgan té com a principal objectiu poder millorar l’atenció a la infància del municipi i la coordinació pel que fa a la prevenció i la detecció de disfuncions que la puguin afectar.


Amb aquesta campanya es vol contribuir a mitigar la violència i el maltractament a infants i adolescents, una realitat malauradament existent però que actualment s'està agreujant amb la situació de confinament causada per la pandèmia Covid-19. L'alerta s'ha generat quan diversesorganitzacions especialitzades en aquest àmbit han mostrat la seva preocupació sobre l’increment de casos de violència contra infants que s’estan produint a porta tancada. Increment no només quantitatiu, sinó en la gravetat dels casos que segons aquestes entitats s'estan identificant durant aquest període.


L'objectiu que té la Taula per a la convivència infantil de Palamós amb larealització d'aquest acció, és arribar tant a qui pateix la violència com apersones que coneguin aquestes situacions, per tal que hi facin atenció i, sempre que calgui, puguin adreçar-se a dispositius i

serveis on poder trobar tota la ajuda i l'assessorament necessari.


La campanya es promociona amb l'edició de cartells, fulls de mà i xarxes socials, mitjançant les quals poder informar dels telèfons d’emergència i d’ajuda per als casos que puguin produir-se. En el cas dels cartells, aquests es distribueixen en establiments comercials i dependènciesmunicipals.


A banda d'aquesta difusió també es comptarà amb el suport de les Ampa o Afa i les escoles del municipi, per tal d'arribar a tota la comunitat educativa de Palamós.


Els suports utilitzats inclouen el contacte amb el servei Infància Respon (Generalitat) tel: 116111, infanciarespon.bsf@gencat.cat; el d'Emergències,tel: 112; també el de Prevensi (Plataforma dedicada a la prevenció de l'abús sexual infantil), tel: 900 440 443, info@prevensi.es; així com els telèfons de la Policia Local de Palamós, Mossos d'Esquadra, l'Hospital de Palamós o el Centre d'Assistència Primària de Palamós.


La situació de confinament, augmenta l'aïllament, la soledat i la indefensió d'aquests infants i adolescents, i amplifica tots els efectes negatius d'aquestes situacions. Acompanyant aquesta problemàtica de caràcter "domèstic", també es fa palès que l'assetjament a través de les xarxes, el ciberbullyng continua produint-se i va guanyant terreny als assetjaments

"directes" més habituals fins ara.


Redacció: Ajuntament de Palamós

Tornar a notícies

2 vistas0 comentarios

DIRECCIÓ

 

C/del Mestre Sagrera, 47 1er Pis

Palafrugell

CP 17200

CONTACTE

 

eva@elnou.cat

Tel: 645 80 32 95

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

HORARI

 

Dilluns a Divendres

9h - 14h