top of page

Lliurament dels Diplomes al Mèrit Ciutadà a 6 personesde referència en l'àmbit cultural del municipi

L'Auditori del Museu del Suro de Palafrugell es va omplir en l'acte de lliurament dels Diplomes al Mèrit Ciutadà. L'Ajuntament de Palafrugell va fer entrega dels guardons a 6 persones de referència en l'àmbit cultural al municipi i arreu. Es tracta de Víctor Dolz, Eulàlia Hortal, Teresa Juvé, Rosa Regàs, Guillem Rocas i Carles Torrent.


Des de l'any 2013, es fa l'entrega dels Diplomes al Mèrit Ciutadà de la Vila. Aquesta distinció es concedeix a persones, entitats, agrupacions, institucions, empreses, comerços, etc, que mereixen la gratitud de Palafrugell per activitats destacades en el camp cívic, cultural, esportiu, comercial o d'altres que donin prestigi a la vila.


Víctor Dolz

Nascut a Begur 1945. Víctor Dolz va viure uns anys a Palafrugell i, posteriorment es va traslladar a Montcada, on va rebre una beca per ingressar a La Massana degut a les seves habilitats pel dibuix.


Eulàlia Hortal i Brugués

Va néixer a Anglès l'any 1941 i és una folklorista catalana, que ha treballat en la recerca i recuperació de diverses danses empordaneses.


Teresa Juvé Acero

Nascuda a Madrid l'any 1921, és una pedagoga i escriptora catalana d'origen madrileny. Es va establir al Baix Empordà durant la guerra civil espanyola, i en acabar el conflicte hagué d'exiliarse amb la seva família i fou retinguda en un refugi de dones del centre de França. El 1970 tornà a Catalunya i s'establí a Roses, on fou professora al seu Institut de batxillerat juntament amb el seu marit, amb qui col·laborà en la seva lluita política. A la mort del seu marit es va establir a Esclanyà.


Rosa Regàs i Pagès

Nascuda a Barcelona l'any 1933, és una escriptora catalana que escriu principalment en castellà. Fou traductora de l'ONU entre 1984 i 1994 i directora de la Biblioteca Nacional d'Espanya entre 2004 i 2007. Regàs resideix des de fa anys a Llofriu.

Guillem Rocas

El pintor va néixer a Torroella de Montgrí l'any 1946. Més tard es va traslladar a viure a Palafrugell on resideix actualment.


Carles Torrent “Carlets”

Va néixer l'any 1953 a Puigcerdà però des de fa molts anys resideix a Palafrugell, des d'on ha consolidat la seva trajectòria com ceramista.

0 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page