Les platges de Palafrugell no tindran servei de dutxes i rentapeus aquest estiu

L'Ajuntament de Palafrugell ha decidit tancar i deixar fora de servei les dutxes i els rentapeus de les platges aquest estiu. En aquestes darreres setmanes, (amb la progressiva desescalada) les platges de Calella dePalafrugell, Tamariu i Llafranc ja han comptat amb usuaris que les han visitat, però, tant les dutxes com els rentapeus i els lavabos es mantenen tancats com a mesura de prevenció.Cal recordar que, el passat 30 de maig, el Comitè de Direcció del PROCICAT va aprovar un protocol de mesures elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc del Pla Estratègic de Transició del Confinament per gestionar els usos i serveis associats a les platges com a conseqüència de la COVID-19. Aquest protocol inclou una sèrie d'instruccions i recomanacions tant per als banyistes i usuaris de les platges com per als ajuntaments de costa. De fet, cada consistori ha de decidir quines mesures adopta seguint aquesta pauta de recomanacions i n'és el responsable. 


En l'apartat de les dutxes, rentapeus i lavabos, el protocol permet el seu ús, però sempre i quant es reforci la seva neteja i desinfecció, seguint les recomanacions del Departament de Salut. A més, caldrà que els lavabos estiguin dotats de sabó i/o gels hidroalcohòlics o desinfectants. També cal fer la neteja i desinfecció d'altres instal·lacions de les platges, dues vegades al dia. Davant d'aquestes mesures, s’ha decidit que, aquest estiu, no s’oferirà el servei ni de dutxes ni de rentapeus perquè les mesures previstes són complexes de dur a terme, tenint en compte el nivell de neteja i de desinfecció que caldria realitzar.


Segons el regidor de l’àrea de Serveis Municipals, Pau Lladó “hem decidit tancar les dutxes i rentapeus degut a què prioritzem la seguretat de les persones i dels usuaris que visiten les nostres platges aquest estiu”. A més, el regidor ha destacat que “cal garantir el distanciament social i, en aquest sentit, les dutxes i els rentapeus són llocs on pot no complir-se aquesta distància social”.


Redacció: Ajuntament de Palafrugell


Tornar a notícies

1 vista0 comentarios