top of page

La posidònia protagonitza la nova propostaexpositiva del Museu de la Mediterrània


L'artista Carles Bros converteix la posidònia en objecte d'art per reivindicar la defensa dels ecosistemes litorals mediterranis.


La posidònia, una planta endèmica de la Mediterrània i en greu perill de regressió al nostre ecosistema litoral, serà la protagonista de la primera gran proposta expositiva de l'any del Museu de la Mediterrània. Ho farà convertida en objecte d'art, a través d'una exposició de l'artista Carles Bros (Terrassa, 1956), que s'inaugura el 21 de gener (18 h), a l'Espai Baix Ter, i es podrà visitar fins l'1 de maig.Com a artista, Bros ha fet de la mar i de la defensa de la pesca tradicional el seu hàbitat creatiu. En aquesta nova


proposta, dona una nova vida a la posidònia, una planta aquàtica tan carregada d'història i de llegendes com desconeguda, convertint-la en un objecte artístic. Amb aquesta exposició, el Museu de la Mediterrània vol reivindicar la importància de descobrir aquesta planta i alhora alertar de les amenaces que pateix la nostra mar.


L'exposició comptarà amb un conjunt d'escultures que representen la planta submergida, i les formes que adopten les fulles seques de la planta quan son convertides en esferes per l'acció de les onades. Les peces es complementen amb diverses obres, pintures i collages, que mostren les diferents etapes de la vida de la posidònia, i tot l'ecosistema marí d'espècies a qui dona protecció.

0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page