La cultura obre les portes a Torroella divendres 12 de juny #torroellaobreelsmuseusEl divendres 13 de març tancaven les portes els equipaments museístics de Torroella de Montgrí. El Museu de la Mediterrània, la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casas iniciaven un període de confinament que s’ha allargat gairebé tres mesos.


Ara, a punt d’entrar a la Fase 3 de la desescalada i amb totes les mesures higièniques aplicades, les tres institucions s’han unit per obrir les portes el mateix dia, aquest divendres 12 de juny. 


A Torroella de Montgrí tornaran a obrir les portes tres institucions que treballen per la cultura, l’art, la història, la recerca i la difusió.


El Museu de la Mediterrània-Can Quintana, la Fundació Mascort i la Fundació Vila Casas, obriran les seves portes al públic amb un aforament limitat i havent pres les mesures sanitàries recomanades, però amb moltes ganes de poder atendre als seus usuaris.


El tancament de les institucions culturals de Torroella al públic va suposar un impacte directe, no només pel seu valor cultural i educatiu, sinó també per l’impacte econòmic que té al seu entorn. Amb la crisi, ha quedat palès l’alt valor social de la cultura, pel que es fa necessari que els museus reobrin les seves portes i permetin mostrar els béns patrimonials que custodien, recuperin l’activitat de preservació dels seus actius patrimonials i la interacció amb la ciutadania.


Les seves xarxes socials, que han estat actives durant aquest llarg període de confinament per a oferir continguts relacionats amb la seva activitat, continuaran treballant per seguir informant de tota la programació. Així, amb l’etiqueta conjunta #torroellaobreelsmuseus, juntament amb les genèriques #tornemalsmuseus, #obrimelsmuseus i #museussegurs, penjaran les novetats al Facebook, Instagram i Twitter, i també a les seves pàgines web.


Redacció: Fundació Mascort


Tornar a notícies

1 visualización0 comentarios